Спортът и здравословното хранене вървят ръка за ръка

| от |


Спортът и правилното хранене се превърнаха в мантра за съвременния човек, който държи не само да изглежда добре, а и да е здрав физически. Напоследък здравословният начин на живот стана тренд за младите и активни хора. Съчетанието между правилно меню и физическо натоварване са основна част от нашата програма за добра физическа форма.

Много често обаче се случва точно обратното. Хората, които имат желание да влезнат във форма не знаят каква храна да приемат по време на този режим. Освен това се оказва, че спортуващите не приемат необходимото количество вода, което е необходимо.

Едно от основните правила е да тренираме сутрин на гладно. По този начин можете да намалите подкожните мазнини. Ако нямате възможност да тренирате сутрин опитайте да го направите, след като не сте яли в продължение на 4-5 часа.

Второ, никога не преяждайте след като сте извършвали някакви физически упражнения, изчакайте поне 30-60 минути. За предпочитане е да поемете протеини преди тренировка – яйца, сирене, кашкавал или чисто печено месо. Съответно след нея поемете въглехидрати – плодове, ориз, картофи…нормалното количество въглехидрати за един човек са 100 грама на ден.

Досега винаги са ни препоръчвали да пием по 2-3 литра вода на ден. Оказва се, че няма универсален съвет, но със сигурност течностите допринасят за хидратирането на нашия организъм.

Това, което винаги трябва да помним е, че не е полезно да се приема вода по време на хранене, защото се затруднява разграждането на храната.


Повече информация Виж всички