Сбогом, двойна брадичка, без хирургия и в 3 лесни стъпки

| от MamaMia |


Имаш ли увиснала кожа под брадичката си? Не си само ти! Много хора, не само жени, се борят със увисването на кожата на лицето и шията си, когато трупат години или килограми. Причината не винаги е излишната мазнина – задържането на вода и загубата на еластичност на кожата също могат да дадат такива резултати във външния вид. За да премахнете двойната брадичка, може да използвате тези три много прости съвета.

1. Опитайте следните упражнения за лице:

Подпрете брадичката си върху юмрука си, като прилагате лек натиск нагоре, след това отворете устата си в посока срещу натиска на юмрука и я затворете отново. Повтаряйтете поне 10 пъти дневно. Това действие укрепва мускула под брадичката, наречен платизма, от който зависи стягането на отпуснатата кожа.

Вижте още: 4 къси, дръзки и звездни прически за изтощена и тънка коса

Друг вариант за упражнение, което да добавите? Седнете изправени и отворете устата си колкото можете по-широко, така че все пак да не изпитвате дискомфорт. След това изпънете езика си и се опитайте да го докоснете до брадичката си. Задръжте тази поза за три до пет секунди, след което се отпуснете. Повторете 10 пъти и изпълнявайте цялата тази серия веднъж дневно.

2. Приложете лек масаж.

Ръчният натиск на V-образната извивка под брадичката помага за изхвърлянето на излишните течности под нея. Ако заедно с това нанасяте козметичен продукт, богат на пептиди, това увеличава производството на еластин за по-стегната изглеждаща челюст.

3. Подобрете приема си на колаген. 

Изследванията показват, че приемането на добавка с колаген може да насърчи тялото ви да произвежда повече собствен колаген. А увеличаването на колагена в тялото може да помогне на кожата ви да изглежда по-опъната. Точно толкова е просто.

Вижте още:

7 бързи трикчета за красота за тотални мързелани


Повече информация Виж всички