4 къси, дръзки и звездни прически за изтощена и тънка коса

| от MamaMia |


Когато става въпрос за тънка коса, може да бъде предизвикателство да намерите лесна за ежедневна поддръжка прическа, която да добавя допълнителен обем и текстура. Тъй като на тънката коса ѝ липсва гъстота, от решаващо значение е да се намери стил, който да рамкира лицето и да покрива всички области, където си личи, че косата е рядка. Но да разберете коя прическа работи най-добре за вашия тип коса, може да бъде времеемко и скъпо изпитание. За вас е важно да инвестирате в качествени прически, които дават възможност на косата ви за растеж и предотвратяват по-нататъшното изтъняване. За да създадат илюзия за по-гъста коса, стилистите са склонни да препоръчват някои по-къси стилове.

Според звездния коафьор от Лос Анджелис Кори Аарън Скот, запазването на дължината на косата максимум до рамото или дори по-високо ще придаде повече визуален обем. Твърде голяма дължина може да утежни косата и по този начин да отнеме от необходимия обем.  Освен това по-дългите стилове могат да бъдат по-трудни за поддържане на тънка коса, тъй като краищата изтъняват лесно и косата губи плътност, така че може да си струва да обмислите да прежалите известна част от дължината си. Любимите на фризьорите къси прически, лесни за поддържане, са следните: 

Пикси

Зоуи Кравиц на 77-та церемония по връчване на наградите „Златен глобус“ през 2020 г. (Jon Kopaloff/Getty Images)

Смелата, вдъхновена от предишната Жена Котка Хали Бери, пикси прическа винаги е на мода. Този къс, палав момчешки стил е вечен и лесно управляем, твърди знаменитият фризьор Александър Арманд. Ако се спрете на такъв вид, трябва да се уверите, че рамкира лицето ви така, че да акцентира върху чертите му. Това ще ви улесни при стилизирането.

Лоб

Селена Гомес присъства на Американские музикални награди през 2019 г. (Emma McIntyre/Getty Images)

Позната като лоб, това е по-удължената версия на популярната боб прическа. Тя безпрбоблемно работи за по-тънка коса. Според фризьора Британи Харингтън, лобовете са страхотни, ако имате фина коса и искате да носите косата си на по-дългата страна. Когато правите тази прическа, Харингтън съветва да поискате от вашия стилист да запази дължината около раменете и да създаде дълги пластове, за да придаде допълнителна текстура.

Френски боб / каре

Аня Рубик присъства на прожекцията на „Blackkklansman“ по време на 71-ия годишен филмов фестивал в Кан през 2018 г. (Pascal Le Segretain/Getty Images)

Друга топ идея спопред Харингтън е подстригването на тънка коса във френски боб. Подрязването отново е подобно на лоб, но вместо косата да е по-издължена, тя обикновено достига едва до брадичката. Ключът е да се запази долната част на косата гъста, без твърде много пластове, филиране или изтъняване, така че да работи за новия имидж на тънката коса.

Първи номер

Кристен Стюарт на премиерата на „Личен купувач“ в Ню Йорк през 2017 г. (Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Друг фаворит, който набира популярност, са косите първи номер, твърди коафщроът Арманд. За някои този стил все още изглежда плашещ, но според Арманд той си заслужава, защото е прост, но елегантен, лесен за оформяне, управляем. Поддържа се лесно и е изключително подходящ за тези, които имат проблеми с изтъняването на косата.

*Зоуи Кравиц на специална прожекция на „The Batman“ през февруари, 2022 г. (Jeff Spicer/Getty Images)

Вижте още: 

Принцеса Маргарет: прическа, дрехи, много уиски и цигарен дим