Отне ми 40 години, за да разбера, че не ми пука какво мислите за мен

| от MamaMia |


Стейси Скрайзък е телевизионна водеща и писател от Илинойс, както и майка на 22-седмични тризнаци и на две деца, намерили мястото си в Рая. Чрез своя блог Стейси дава гласност на различни женски и човешки проблеми: невъзможността за зачеване, преждевременното раждане, загубата на дете. В своя статия за сайта Scary Mommy, тя се обръща към всички, които са й давали съвети през годините, за да им каже, че вече не й пука изобщо кой какво мисли:

Приключих. Отне ми 40 години, но приключих с това да ми пука какво мислят другите хора за мен. Наричали са ме красива, наричали са ме грозна. Наричали са ме дебела и са ме наричали слаба. Била съм критикувана за начина, по който говоря, както и за нещата, които казвам. Хората са използвали всяка дума в речника си в даден момент от живота ми, но приключих с притесненията какво някой може да си мисли за мен.

През годините мъже колеги са ми казвали, че свалянето на 4 – 5 кг ще ми помогне да напредна в кариерата. Заради другите се тормозех за външния си вид и се научих как да крия излишните издатини и извивки на тялото си. Прекомерните притеснения за начина, по който изглеждам, ме дърпаха назад. Независимо дали става дума за работа или за елементарно занимание, мислех, че трябва да изглеждам по определен начин. Но знаете ли какво? Приключих.

Годините, през които виждах единствено грешките си, отстъпиха място на приемането на човека, в който се превърнах, както отвътре, така и отвън. Разбира се, продължава да има изобилие от издатини и целулит, но това е част от това да си човек.

Тези белези показват докъде стигнах, за да имам собствени деца. Oнова срязване след бременността от преди години? То е моята гордост и радост. Това тяло създаде тризнаци и едно бебе на дъгата! Има някои неща, които не изчезват, и аз се научих да ги приемам и дори да ги обичам. Приключих с това да ми пука какво мислят другите хора за мен.

Сега, през 40-те ми години, вместо да се упражнявам, за да изглеждам по определен начин, излизам да карам колело и вдигам тежести, защото това ме кара да се чувствам добре. Нося определени дрехи, защото обичам начина, по който се чувствам с тях, а не защото мисля, че това е, което другите очакват от мен да нося. А този грим? Разбира се, нося го за работа, но се чувствам най-красива, когато съм с чисто лице и се търкалям по анцуг със семейството си.

Хора – чуйте. Следващия път, когато се притеснявате за това какво другите си мислят за вас, погледнете се в огледалото. Време е да се поставите на първо място и да правите нещата, които искате да правите, а не онова, което другите очакват от вас. Тези малки несъвършенства, които бих критикувала преди 20 години, сега са онова, което най-много обичам в себе си.

Приключих. Приключих с притесненията за повърхностните неща в живота. Приключих с грижата за това какво други хора мислят за мен. Виждам силна жена, вдигнала ръката си като щит срещу хейтърите… И всичко това е, защото тя е казала: „Приключих“.


Повече информация Виж всички