Новият тренд за селфи в Instagram

| от Хрис Караиванова |


Модата постоянно се мени, не само в сферата на облеклото, но и в начина на заснемането му. Докато преди години се самоснимахме дори без предна камера, днес всеки втори се разхожда със селфи пръчка, която може да достигне дължината на рибарска въдица. Само че вече и това не е достатъчно, за да сте на гребена на вълната.

Снимките на водещите модни блогъри в Instagram показват ново модерно течение в правенето на селфи – да се щракнете в лобито на голям хотел, пред още по-голямо огледало. По този начин определено хващате два заека с един куршум – успявате да се снимате в цял ръст и да изпъкнете с така дълго избирания аутфит, и същевременно показвате на хората, че сте на много яко и класно място. Не е зле, нали?

Ако работата ви е свързана с това да търсите или определяте модните тенденции, новият тренд в селфитата сигурно вече ви е известен. Но дори и да не се занимавате с мода професионално, сигурна съм, че идеята да съберете възможно най-много лайкове в Instagram, ви съблазнява. Затова е редно да се оглеждате за огромно огледало и стилен интериор, винаги когато пътувате.

А как точно да се позиционирате на кадъра, ви показва уебсайта WhoWhatWear.co.uk, с помощта на Алекса Чънг и няколко нейни колежки.

Peace out, NY. Soz for the pout, my outfit made me do it. Bye sweet lobby mirror. #executiveparty

A post shared by Alexa (@alexachung) on

Алекса Чънг демонстрира безспорни умения в успешните селфита. Тя не само е успяла да покаже облеклото си в целия му блясък, но е завъртяла главата си леко настрани, така че да видим и лежерната й повдигната нагоре прическа.

cocktail ready ? #aboutlastnight with @gianvitorossi and @mytheresa.com #gianvitorossixmytheresa #heyrimini

A post shared by Veronika Heilbrunner (@veronikaheilbrunner) on

Вероника Хелбрунер също разчита на огромното огледало и е застанала така, че да видим и част от интерсната задна част на роклята – изрязан гръб.

Tb ? #sidibousaid

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Джийн Дамас е креативна и заема по-различна позиция – аристократично позира по стълбите.

New digs. New rez-de-chaussée in which to embarrass self + neighbours.

A post shared by Monica Ainley (@monicaainley_) on

Моника Анли успява да наблегне на красивите си обувки, стъпила върху декорирани плочки.

La grande bouffe (de manches)(de chemise). It means : bloomers everywhere. #zara shirt #fonelleamisça

A post shared by SophieFontanel (@sophiefontanel) on

Софи Фонтанел залага на по-близкия кадър, така че да наблегне на елегантните детайли от аутфита си.


Повече информация Виж всички