Незалязващият стил на лейди Ди

| от Хрис Караиванова, по WhoWhatWear.co.uk |


Принцеса Даяна е много обичана и много критикувана, но стилът й на обличане винаги е бил за пример, дори от недоброжелателите. С естествената си красота и аристократична изтънченост, Даяна ни показа какво наистина означава да бъдеш принцеса. И след това ни остави да си спомняме за нея с тъга и умиление, както и да продължаваме да копираме нейните лични представи за стил и елегантност.

Лейди Ди винаги е имала око за модата и е налагала свое собствено излъчване във всичко, което носи. Ето защо, не е случайно, че и днес световните дизайнери черпят вдъхновение от ретро снимките й, за да възродят иконичния й стил. Не се учудвайте, ако по улиците видите жени, комбиниращи червено и розово, панталони с оксфордско каре или пък шахматно кариран блейзър. Днес, повече отвсякога, стилът на Даяна е жив, желан и модерен.

Много от най-запомнящите се облекла на принцесата на Уелс, включително и кадифената рокля, която носи, докато танцува с Джон Траволта през 1985 г., в момента се излагат в двореца Кенсингтън като част от изложбата „Даяна: нейната модна история“.

Нашата галерия е събрала 8 аутфита на лейди Ди, които инспирират новото поколение жени и показват емблематичния почерк на принцесата във всеки от артикулите, които носи.


Повече информация Виж всички