Модният кошмар, превърнал се в тотален хит

| от Лилия Огнянова |


Вярвате или не, но тези нека ги наречем особени обувки на „Balenciaga“, които виждате на снимката, са разпродадени, още преди дори да бъдат пуснати в продажба.

Всички сме добре запознати с чехлите крокс, които щурмуваха добрия стил преди няколко години.

Може би единственият им добродетел е, че са невероятно удобни, но твърдо можем да заявим, че са също толкова грозни.

По пазарите се продават в най-разнообразни цветове, материата на изработка е предимно гума, а обути на крака напомнят разплута настъпана жаба и унищожават всяка наченка на стил и елегантност.

Въпреки това обаче, или може би точно поради това, кроксовете се превърнаха в моден хит. Колкото плюти, толкова и обичани, те влязоха в модното шоу на“Balenciaga“, провело се през октомври м.г и задавщо модния тон за пролет-лято 2018.

Този път кроксовете бяха вдигнати на супер висока платформа, добре позната ни през 90-те и манията по Spise Girls. Модната къща реши да пусне модела в два цвята за продажба по предварителна заявка в сайта „Barneys“. И въпреки цената от 850 долара и натуралната грозота на кроксовете, особено пък вдигнати на платформа, за няколко часа всичко е било изкупено.

Най-вероятно от компанията ще направят повторно зареждане, след подобен невероятен интерес от страна на публика, а ние тръпнем в очакване да видим колко фалшиви модели на тия кроксове ще видим по родните улици на пролет…


Повече информация Виж всички