Как едни пердета могат да компенсират архитектурно недоразумение

| от MamaMia |

Тази история е за жилище край морето, което собственикът е искал да дава под наем, но и да ползва от време на време. Задачата на архитектурното студио IRchitect е била да намерят тази комбинация от ефективност на инвестицията и атрактивност, която да даде най-добри финансови резултати, без обаче това да повлияе на дизайна.

Заедно със собственика решават инвестицията да е по-голяма в дългосрочните неща – настилки, кухни, корпусни мебели, ламперии, осветление и по-малка в по-лесните за подмяна – мебелите, които ще се амортизират по време на наемите на апартамента.

01ccb6edd12665e40f70694adac41cc02f70a911.jpeg

Започват с пространствата – идеята е апартаментът да е максимално отворен към страхотната гледка към морето, затова обединяват дневното с нощното пространство и ги „насочват“навън. Обединените дневна и спалня са разделени визуално от кухненски блок, пазещ интимността на спящите, но и загатващ богатството на пространствата, които апартаментът притежава.

5feb98eb9e0c694f33cfdc8cb6e0923303348bb1.jpeg

Прозорците, „завещани“ от архитектите на сградата са мислени „отвън – навътре“, така че фасадата да е по-атрактивна. В интериора обаче тези прозорци не са стояли никак хармонично. Затова от студиото решават да ги обобщят с дълга светла завеса по цялата фасада. Впоследствие обединяват и останалата част от жилището – така че двете „ленти“ да си общуват. Избират топъл дъбов фурнир за ламперията, кухнята и гардеробите и бял цвят за пода, текстила и детайлите.

8b39e76abfc525d69ddef2c25c8cb3eacd1905ce.jpeg

Мнозина купуват апартамент с инвестиционна цел, но не съумяват да намерят точния баланс между атрактивност и размер на инвестицията.

Още от проектите на IRchitect  може да намерите на техния сайт.

 
 


Повече информация Виж всички