Как да (не) носим високи ботуши

| от MamaMia |


Модата периодично актуализира високите над коляното ботуши. Те се върнаха в модния оборот миналия сезон, но продължават да са актуални и сега. Факт е, че високите ботуши могат да „отворят“ и най-обикновената визия, да й придадат интрига и акцент. Освен това правят чудеса, за да удължат оптически краката, да минимизират дребните дефекти и да издължат фигурата. Неприятната истина е, че всичко това се отнася за вас, само ако вече притежавате чифт стройни дълги крака. Ако не сте високи над 1,65, по-добре се откажете от този тип обувки, за да не изглеждате като Котарака в чизми.

Ако пък сте от печелившите, които природата е надарила със стройни бедра, можете да си позволите този аксесоар, който ловко маневрира на границата с вулгарното. И за да останете от правилната страна на играта, е добре да знаете някои неща.

1. Най-добре изберете велурен вариант. Велурените ботуши изглеждат класно и са своеобразен моден идиом, който не се влияе толкова от променящите се тенденции. Също така е добре да изберете модел с ниска подметка или токът да е с максимална височина 8-9 см. Оставете вариантите с платформа и тънък, висок ток, освен ако не искате да изглеждате подчертано евтино.

2. Високите ботуши са капризни откъм съчетания. Те са достатъчно изразителни сами по-себе си и не бива да се комбинират с повече ярки детайли. С тях може да си позволите само още един кожен аксесоар и той най-вероятно ще е чантата. Ако се облечете в кожа от главата до петите ще приличате на строга господарка или придружителка на супергреой.

3. Ефектът на издължаване и прибиране на силуета се губи с моделите от светла кожа. По-добре заложете на сигурно – черно, тъмно кафяво или бордо.

4. За да се максимизира ефектът на ботушите, подберете чорапогащник в тъмен или сходен с цвета на обувките цвят.

5. Избягвайте комбинацията със светъл деним, скучна е.

6. Никога няма да сбъркатe, ако комбинирате с рокля тип пуловер, туника с принтове и широка жилетка или манто с изчистена линия.

7. Както и с всичко, свързано с модата, качествените модели не са евтини. Ако високите ботуши ви изкушават, но се колебаете дали да похарчите висока сума, можете да впрегнете творческия си потенциал. Ако имате чифт боти или ботуши, които харесвате, можете да им направите „удължители“ от ръкави на старо кожено яке и да прикриете снадката с катарама или по друг начин. Същият ефект ще постигнете с дълги чорапи в същия или контрастен цвят на обувките.

За да стъпвате уверено на тънката линия, отделяща интригуващото от вулгарното, избягвайте съчетанията с къса, разкроена пола, тип колежанка или прекалено къса и прилепнала.

Като стана въпрос за аксесоари, можете да завършите визията с шапка по ваш избор.


Повече информация Виж всички