Изхвърлете гримовете, имате нужда само от едно червило

| от Лилия Огнянова |


Не знам дали забелязвате, но в последните няколко години козметичната индустрия е станала още по-агресивна и настъпателна. Вече не е достатъчно да имаш гланц за устни, една палитра сенки, черевн молив, спирала и един фон дьо тен, който нанасяш за по-специални случаи.

О, не! Вече е задължително да имаш (но и да знаеш как се ползват):

*Четки – поне 4 на брои и не ги бъркайте с тези за сенките, там са други и още повече, с които трябва да нарисуваш лицето си като картина на Пикасо или ако трябва да използваме модерната терминология – да го КОНТУРИРАШ!

*Още едни четки – тези за специални, за нанасяне на сенки, защото ако си мислите, че само с един цвят на клепача, сте приключили, жестоко се лъжете. Трябва да създадете светлосенки, дълбочина на погледа, да подчертаете мигли, вежди, ириси и каквото там още успеете

*Трети четки – тия са за червило, защото и то се слага по специални начини

*Хайлайтър – поне два-три нюанса, а най-добре четири, за да имате за всеки един от сезоните и да улавяте магията на светлината с тях (или да изглеждате сякаш досега сте тичали и сте се изпотили зверски).

*Изкуствени мигли – цели или на снопчета, защото трябва да правиш вятър, като мигаш, иначе не си в тренда

*Специални сенки и още един комплект четки за изрисуването на веждите, което ако не знаете, е задължително, че да имате завършена визия

Могат да се изброят още много неща, като всякакви помади за преди и след гримирането, коит целят да “подготвят” кожата и да “запечатат” грима, както и всевъзможни съвети как по-добре да се гримирате и да преоткриете богинята в себе си.

Разбира се, това, че нямате никакво време сутрин за нещо повече от сресване на косата или просто не ви се занимава с гримиране, никъде не се споменава, а гледайки всички перфекттно изрисувани каки навсякъде около нас (дори в сутрешния блок на телевизиите водещите са с тежък грим и опушени очи) си казвате, че май и вие трябва да се постараете малко.

Нищо подобно! Митът за перфектната жена е наложен само и единствено от самите нас – жените. Всеки един мъж ще ви каже, че предпочита по-малко гримирани жени и естествено изглеждащите такива. Пък и няма нищо по-смешно след като излезете от банята да сте с тотално различна физиономия.

За да се чувствате все пак привлекателни и да сте спокойни, че изглеждате добре, има само една тайна и тя се крие в здравата кожа и в правилния избор на червило.

Здравата кожа основно зависи от начина на хранене и самото състояние на организма. Ако имате проблеми като пъпки, петна и др., то трябва да отидете на дерматолог, а не да си купувате по-скъп и покривен като блажна боя фон дьо тен.

Що се отнася до червилото, то е ключът към истински женствената визия! С правилния цвят на устните си ще изглеждате като истинска богиня, бъдете сигурни.

Един от най-големите модни кошмари беше модата на “липсващите” устни или иначе казано на телесните червила, които като с гумичка заличаваха устните от лицето. Единствено болните хора са с безкръвни и побелели уста, което мисля, че всички ще се съгласим, че изглежда ужасно.

Лично аз мога горещо да препоръчам червеното червило. От момента, в който се освободих от клишето, че то се слага само вечерно време, когато ще ходиш на бар или при особено специален повод, всичко се промени.

Може да нямам никакъв друг грим по себе си, но сложа ли красиво, червено червило, всичко се променя и това най-добре го усещам по погледите на мъжката част от обкръжението ми.

Приятелките, които тестваха този бюти трик, ако мога така да го нарека, също останаха във възторг и това се превърна в почти ежедневна рутина – бързаш, не ти се занимава с гримиране и т.н. или пък искаш да придадеш малко повече блясък и самочувствие на визията си, хоп – нанасяшчервило, и всичко се нарежда перфектно!

Единствено можете да подчертаете очите с малко спирала по миглите, особено ако сте по-руси, за да не се губят чертите ви.

Та, съветът ми е забравете за другите мазила и помади и отидете да си купите едно хубаво червено червило, ако все още нямате такова. Ще усетите чудесен прилив на енергия, особено след като го нанесете върху устните си 😉

А в галерията ни по-горе можете да съберете малко червено вдъхновение от едни от най-популярните дами на Холивуд.