Инженерът, който включи полите и токчетата в ежедневния си гардероб

| от MamaMia |


Марк Браян е американски инженер, който работи в Германия. Той не се интересува какво мислят за неговия начин на обичане другите хора, затова всеки ден, когато отива на работа, съчетава ризата или блузата си с пола и обувки на токове. Той не се подчинява на стереотипите и твърди, че модата няма пол и в никакъв случай не е свързана със сексуалната ориентация на човека. Марк се определя като „хетеросексуален, щастливо женен баща, който обича Поршетата и обожава красивите жени“.

Марк е щастливо женен от 11 години и има дъщеря. Те и неговата съпруга подкрепят избора му на дрехи. Жена му дори му помага да избере пола и токчета, а дъщеря му му взема от време на време обувките.

Пред Bored Panda американецът споделя, че носи женски обувки и поли всеки ден на работа, когато се разхожда из града и дори вкъщи. Той предпочита да съчетава „мъжки“ дрехи над талията с „женски“ под нея.

Освен машинен инженер, Майк също така е треньор на отбор по американски футбол, а хобито му е да ремонтира едно „Порше 911“ от 1967 година.

Ето какво казва още той:

„Обличам се така, защото мога. Просто за да бъда различен. Винаги съм се възхищавал на жените, които носят впити поли и токчета. Не е сексуално, по-скоро ме привлича силата, която излъчват. Не се обичам със сексуална цел, ами се обличам както всяка бизнес жена би го правила. За мен дрехите нямат пол. Предпочитам полите пред роклите. Роклите не ми позволяват да смесвам половете. Предпочитам да имам „мъжки“ вид над кръста и неутрален вид под кръста. Всичко опира до това, че дрехите нямат пол.“

Марк смята, че мъжката мода е твърде ограничена:

„С мъжки панталони имаш само няколко опции за цветове: черно, сиво, синьо, кафяво и няма панталони с цветни мотиви. С полите можеш да добавиш червено, зелено, по-ярко синьо, флорални и животински шарки и прочее. Същото е при обувките – пак имаш много повече стилове и високи варианти. Освен това можеш да носиш отворени обувки, когато времето е хубаво.“

https://www.instagram.com/p/CBkenlhKDVh/

На въпрос как дрехите, които избира, го карат да се чувства, той казва:

„Аз не правя разликата, всичко са дрехи. Естествено, през студените и дъждовни дни, носенето на пола физически се усеща по друг начин. Когато нося токчета, се чувствам по-висок, но също така и с повече власт по някакъв начин. Може би това да имаш вътрешната сила и увереност да носиш несъответстващо облекло ми два също така и силата и увереността да се справям с напрежението в работа“.

Той няма проблем да си намира дрехи, защото е висок 183 см и тежи 75 кг. Марк има сравнително малък крак за мъж – носи 41 номер и има талия 73 см, което значи, че успява да се побере в поли номер 38. Той също така тренира 2-3 пъти седмично, така че е в добра форма и тесните дрехи не са му проблем. Марк предпочита да носи тесни поли и остри токчета, като обичайната височина на токчетата, които носи през седмицата е 10 см.

https://www.instagram.com/p/CAnHJy9q8jY/

Той описва и как хората реагират на неговия стил, като казва, че жените обикновено му правят комплименти за избора на едно или на друго. Мъжете коментират или задават въпроси, но не адмирират неговия външен вид.

„Да вземем например човек с ярко зелена коса. Зелената коса не е нормална. Поглеждаш към този човек, умът ти казва, че той има зелена коса, мислиш си, че това е странно и интересно, след което се връщаш към това, което правиш, без да разсъждаваш повече по въпроса. Мисля, че е същото, когато хората виждат, че нося пола и токчета“.

„Не правя това по сексуални причини. Мъжете могат да се обличат в този стил, без да бъдат обявени за гей или куиър. Не се държа като „педи“, което е един от най-честите коментари, които получавам от мъжете. Те просто приемат, че съм гей или „педал“, докато не започнем да си говорим. Аз съм просто средностатистически, нормален, хетеросексуален и щастливо женен мъж. Харесам красивите жени, Поршетата и просто искам да включа полите и токчета в ежедневния си гардероб“.

„Достатъчно възрастен съм да помня, че в училище момичетата не можеха да носят панталони. Панталоните сега станаха полово неутрална част от облеклото. Защото тогава полите и токчетата да не бъдат неутрални? Освен това мъжете са носили токчета преди жените да го правят“.

В Instagram той вече има почти 160 хил. последователи, затова и не пропуска да публикува свои снимки:

 

 


Повече информация Виж всички