ФИФА и КРАСИВИТЕ ЖЕНИ

| от | |


ФИФА стартира нова кампания срещу сексизма. От Международната федерация имат намерение да забранят на операторите да се фокусират върху „секси фенки“ по трибуните. Кампанията нямало да бъде проактивна, а ФИФА щяла да налага глоби за „погрешни действия“.

Въпросът ми е – кой ще се нагърби с тежката задачата да определи коя жена е красива и коя грозна. Ако това са операторите на съответните телевизии – за тях едра рускиня с проскубана, руса коса, може да е секси, а Ирина Шейк да им изглежда доста гърчава?! Много пъти съм спорила по този въпрос, че няма универсално правило за красота. За някой едно може да е красиво, за друг съвсем различно. Дали ФИФА са задали параметри на красивото – дълга руса коса, големи гърди… Или нещо подобно?!

 

световно първенство

 

Чудя се, ако случайно си в агитката на някой от отборите и те дадат по телевизията, това моментално означава, че си грозна, така ли? По-скоро си грозна, според някой от операторите на БНТ, например. Не съществува жена, която да приеме нормално факта, че някой я е заклеймил като грозна или не секси. Не бива да конкретизираме това е грозно, а това хубаво… Или поне не е ОК да го правим публично.

На всеки му е ясно, че има грозни бебета, жени, мъже, кучета и свекърви, но трябва ли гласно да обявим – „тази е не е секси, можеш да я снимаш на воля“.Защо трябва да забраняваме красивото? Не е ли по-добре да се опитаме да премахнем злото, например.

 

световно първенство

 

Мъжкото мнение:

Анотон: „Приятно е да гледаш красиви жени по телевизията. Ако имаш възможността да избираш между хубаво и лошо – със сигурност се спирам на хубавото.”

Димитър: „При положение, че футболът в момента няма никаква връзка с изначалната си идея – да бъде зона на мъжкарите, а е игра, в която W.A.G-овете са по-известни от самите футболисти и играта се е превърнала в муза за масите, логично е да се показват красиви жени. Ако си представим, че играят ветераните на Англия, какво ще направят операторите – ще показват само Гари Невил, а не Бекъм, така ли?!”

Камен: „Иронията е, че в годината, в която Саудитска Арабия позволи на жените да шофират, а Иран ги пусна по стадионите, ФИФА забрани да снимат красивите жени.”

 


Повече информация Виж всички