Деси Радева се поклони на кралица Елизабет II

| от |


В четвъртък президентът на България – Румен Радев и съпругата му Десислава Радева се запознаха лично с кралица Елизабет II. Президентската двойка беше посрещната на частна аудиенция в Бъкингамския дворец.

Във втората част от срещата в разговора между Румен Радев и кралица Елизабет II се включи и първата дама на България.За срещата си с британската кралица, Десислава Радева беше избрала елегантна рокля в кралско синьо, с дължина под коляното на дизайнерката Невена Николова, черна малка чанта и обувки в същия цвят, а косата й беше прибрана с черна, елегантна панделка. Кралицата от своя страна беше облечена изцяло в розово. Със сигурност първата ни дама не изглеждаше като Мелания Тръмп по време на нейната визита в Лондон, но поне този път бе улучила дължината на тоалета си.

Десислава Радева поздрави Кралицата в поза „Книксен“. Типично за нея е, че роклята леко се повдига, а десният крак се поставя зад левия, след което следва леко приклякане и кимане с глава. По етикет мъжете би трябвало да кимнат с глава, а дамите да направят реверанс. Дълбокият поклон е знак за уважение и формалност, а той от своя страна най-често бива използван при среща с британската кралица.