All Shapes of Beautiful се бори с фразата „Ама като за вас ли?“

| от MamaMia |


Позитивното отношение към собственото тяло e движещата сила в най-новата колекция на дизайнера Николай Божилов. В новият си проект той си сътрудничи с една от малкото plus size блогърки в България – Петя от petpandablog.com, за да създадат дрехи, които са специално за жени с размери над EU44.

В световен мащаб plus size модата е отдавна познато понятие, като много големи марки имат такива линии, да не говорим за брандовете, които са фокусирани изцяло в производството им.

В България ситуацията е доста по-различна. Модерни и красиви облекла в по-големи размери се намират изключително рядко и дамите, които спадат в тази категория, обикновено си поръчват онлайн, или си шият по поръчка. Ники и Петя се заемат да преборят стереотипите, че за да е красива една жена, трябва да изглежда сякаш е излязла от кориците на модно списание и търсят красотата във всички форми и размери. Така се ражда идеята за подобна колекция, която скоро от скицника на Ники с модели се превръща в реалност.

vg__220

“Много често, когато пазарувам, чувам фразата – “Ама като за вас ли?”. Аз съм отраснала с нея и вече не ми прави такова впечатление, но тя показва до каква степен модата в България е ограничена. Нося размер 50 и искам да се обличам стилно и модерно, но винаги съм била изправена пред предизвикателства. Тук, ако си над размер 40, модата се свежда до това “какво ще ти стане”, а не “какво искаш да си купиш или какъв е твоят стил”. С Ники решихме да променим това, като създадем колекция, която е класическа, универсална и същевременно модерна. За нас това е кауза, а не просто колекция.”, казва Петя Пандулева-Биковска от petpandablog.com.

Капсулната колекция All Shapes of Beautiful се състои от 15 артикула, сред които рокли, поли, блузи и палто, които издължават силуета. Те са практични и удобни, а в същото време модерни и красиви. Основните цветове са бяло, черно и червено, а материите са приятни и естествени. Съчетават се лесно и с други дрехи от женския гардероб.

_pip1593

All Shapes of Beautiful e създадена в партньорство с Shedd, мобилното приложение за модно пазаруване в България.

„Още щом чухме за идеята на Петя, веднага решихме да я подкрепим. Една от мисиите на Shedd е да дава модни решения на жените, а All Shapes of Beautiful е чудесен пример за това. Shedd застава зад създаването на колекцията, затова артикулите в нея ще бъдат на изключително достъпни цени, за да може всяка дама да се радва на формите си,“ казва Спас Сливков, изпълнителен директор на компанията.

Колекцията може да се закупи ексклузивно в Shedd, като я потърсите с хаштаг #ASOB.

 


Повече информация Виж всички