5 любими неща в гардероба на Лилия Огнянова

| от Лилия Огнянова |


Новите „5 любими“ са посветени на още един автор на Mama Mia – Лилия Огнянова. Тя е на прясно навършени 30, без съпруг и деца (засега), но пък с котка, както повелява клишето, и със силна слабост към купуване на самолетни билети.

И така, Лили разказва кои са нейните 5 любими неща, когато става дума за дрехи, обувки и аксесоари.

Едно време (защото вече съм на 30 и мога да си позволя да говоря така) смятах, че обувките на висок ток са най-якото нещо на света. И упорито се кривях по разбитите софийски улици и тротоари на токчетата си, нацупила устни, без да ми пука, че едва стъпвам и че съсипвам обувките си.

Сега мога да кажа, че поне малко съм нахитряла и сандалките тип Кари Брадшоу си ги държа в офиса, а през другото време шляпам свободно и спокойно с ниски обувки.

Все така обичам високите токове, но внимателно преценявам кога точно да изляза с тях и жаля краката и нервите си, като за по-дълги разстояния залагам на пантофки. На пазара се предлага прилично разнообразие от ниски обувки, като повечето сякаш са по-удобни, отколкото красиви, но има и попадения. Отделно на това в последно време са все по-модерни комбинацията на елегантни дрехи с маратонки за тичане в крещящи цветове, така че е въпрос на ваш вкус да нагласите нещата така, че едновременно да се чувствате удобно и добре облечени.

Години наред се мъкнех с едни големи дамски чанти, в които да мога да побера половината си гардероб и козметика. Основната причина беше, че оставах да спя при гаджето или че си мислех, че всички тези боклуци в дамската ми чанта ми вършат работа. Заживях втори живот, откакто изхвърлих огромните торби за едно рамо и заложих на малките чантички. Истината е, че в тях също побирам сериозен брой неща (портфейл, телефон, тефтер, ключове, сухи и мокри кърпи, няколко балсама и 3 червила, огледалце и т.н.), но ми е много по-удобно и щадящо нещастния ми скелет да нося малка чанта.

Другият плюс е, че много по-лесно се пътува с чантичка, която можеш да натъпчеш лесно в сака си, ако се наложи или да не ти тежи излишно, отколкото ако се помъкнеш като торбалан по света и у нас.

Очилата са другото ми любимо нещо, без което не си подавам носа от вкъщи. Имам предвид огромните слънчеви очила, които в моя случай са розови и огледални. Установила съм, че точно този тип аксесоар ти е най-добрият съдружник – те крият, когато не си доспала, или си си поплакала малко, подпухнала си или просто не си си оскубала веждите. Освен това ти дават комфорта, че се „криеш“ от останалия свят, което за мен е супер. Пък и ти помагат да оглеждаш околните, без да ги притесняваш с вторачения си поглед 😉

Шалът е мой най-добър приятел от незапомнени времена насам. Той играе ролята на перфектната и буржоазно артистична връхна дреха, която лесно може да носиш навсякъде със себе си без проблем. Лесно може да се сгъне и прибере в чантата или пък запретне около дръжките ѝ. Ако е по-стар шал, можете да го ползвате и като плащ за сядане на тревичката в парка или някъде другаде, където искате да поспрете за момент.

По едно време се улових, че имам около 1001 шала, от които любими и най-често ползвани са ми точно 2. Разбира се, трябва да направя уговорката, че става дума за големи, просторни шалове с хубав десен, а не плетени топки за увиване през зимата.

Чокърите са другото интересно нещо, което наскоро влезе в гардероба ми, за да се задържи. Доста хора ги плюят, но на мен ми харесват много! Нито са гердани, нито пък са онези плетеници, които като бяхме на 12 носихме на врата си, а сега изживяват своя ренесанс. Чокърите подчертават тънкото вратле и задават една идея по-сексуална нотка на цялостното излъчване.

В галерията може да видите моите топ 5 любими неща. Ако искате да ни разкажете за вашите, то пишете ни до – office(at)mamamia.bg


Повече информация Виж всички