Чесън и джинджър за вечно здраве

| от Цветелина Вътева |


*Име на жена* > *име на facebook група*

„Здравейте! Тук съм, за да помоля за малко помощ.
Вчера се озовах с много висока температура, болки в гърлото и главоболие. Температурата я свалих, но другите симптоми са все още налице. Бихте ли споделили методи за лечението им, тъй като категорично отказвам да ида на лекар, както и да пия хапчета. Пробвах чай с джинджифил, обтриване на гърлото с етерични масла, ще пробвам и гаргара. „

Следват коментари, над 50. Само един от тях съдържа съвет дамата да отиде на лекар, след което другите го нападат. Един от първите коментари е:

R.P. „Ние със сина ми се лекуваме с чесън.”. Съветникът е жена на средна възраст с профилна снимка, на която са тя и сина й, cover photo, на която са тя и сина й и галерия от снимки на нея и сина й (около 10-годишно момче). Това само по себе си е достатъчно ясен индикатор за патология. Но никой не възразява. Отдолу валят други съвети – за мед, джинджър, глад, компрес с извара, лимон, прополис, невен – все хубави неща, когато са в ролята си на допълващи, подпомогащи лечението средства. Клонинги на доктор Хаус разсъждават, диагностицират и дават идеи за разнообразна терапия. Четейки с премрежен поглед напъните за медицинска гениалност, отричаща традиционната медицина, стигам и до кулминацията на пороя от съвети:

B.Z. “Как са се получили тези симптоми? Ако те е надухал климатик, болестта се лекува с отстраняване на досега между тялото ти и духащия климатик. При настинка, може да се затоплиш с чайове и вана и да чакаш, но предполагам го знаеш. Чувала си за чесъна и джинджифила, и пчелните продукти.. Така че остава варианта ако си хванала някакъв незнаен вирус, който води до множество усложнения-за него ще ти трябва лекар.”

Отстраняването на досега между тялото и духащия климатик при „болест от климатик” несъмнено е важно, но адекватно ли е в условията на всякакви заболявания? И до каква степен човек може да разчита на собствената си преценка що се отнася до здравословни проблеми?

Все пак само три градуса е разликата между 37 градуса температура,което не е повод за ходене на лекар, и 40 градуса, когато белтъците се преципитират и компресът с извара може да се положи само постмортем. Може би в едно модерно, здраво общество няма да има болести и съответно нужда от лекари, а само от хора, които активно разсъждават и дискутират здравните въпроси? Може би дори ще се организират курсове: „Искате да бъдете лекар, но не ви се учи седем години? Заповядайте при нас, само за един месец ще ви научим да лекувате онлайн всеки познат на човечеството медицински проблем с помощта на енергийни билки и храни-панацея!“

Чудесно, ще спестим някой и друг лев от здравеопазване, но какво ако станем безсмъртни? Притеснявам се, че в такъв случай може чесънът да не стигне за всички…

Обществото ни се оказва по-благодатно от чернозем за всевъзможни алтернативни лечения и авангардни отклонения от традиционната медицина. Лекарите са мафиоти, фармацевтичната индустрия ни разболява, кемтрейлс ни убиват от въздуха, ваксините са модерен геноцид…тези мнения се формират в утробата на новите “healthy livers” , раждат се на бял свят и започват да крещят с пълно гърло. Докато растат на територията на facebook групи, всичко е наред, но когато пуснат корени там, където живеят истинските хора, се събужда и истинската опасност.

Затова бъдете нащрек – някъде там има хора, които ядат тученица и готу кола.


Повече информация Виж всички