Шок, ужас и апокалипсис: Коя ли ще е следващата световна криза

| от Слави Искренов |


В последните години човечеството е в пъти по-тревожно и несигурно, паническите атаки станаха новото нормално, а здравето и животът изглеждат все по-крехки и обречени. Една страшна глобална криза се сменя със следваща – сякаш са се наредили на опашка и си чакат реда да ни съсипват. И понеже, както ви споменах в предна моя статия, съм добър в прогнозите и пророкуванията, ето ви моите няколко най-вероятни за сбъдване теории за най-скорошната световна криза:

Извънземни

Не знам защо, но по някаква причина (ниско самочувствие?!) хората масово смятаме, че извънземните са много по-развити от нас. А те може да са просто някакви трудно сричащи плужекоподобни без никакви мобилни технологии и дори без космически станции. Може, но няма да са! И ще тръгнат към нас със своите космически кораби, злобни и натопорчени да ни превземат. Но корабите им не са напреднали като по филмите и напредват бавно в Космоса към нас. Ние успяваме да ги видим с някакъв специален телескоп и хаосът настава! В продължение на десетилетия отчитаме каунтдауна до тяхното нахлуване в нашата атмосфера. През това време над 70% от човешкото население се стопява, вследствие на инфаркти и нерви.
Вероятност: 19%

Нов вирус

Любопитството на хората никога не ще загине. И след по-малко от три години няколко въодушевени нидерландски туристи в Субсахарска Африка решават да вкусят тръбозъб (едно като мравояд, но по-грозно), който обаче е недоопечен, понеже не намират достатъчно съчки за поддържане на огъня, нито пък има как да знаят, че преди това тръбозъбът е отхапал от болна червеноуста риба прилеп. Заразата се разпространява бързо, създават се нови ваксини, налагат се продължителни локдауни и за да не се срине много икономиката, се търсят решения да не се случва никога повече така. Това, около което си стискат ръцете нациите, е да се отървем от всички по-езкотични животински видове (по хуманен начин, разбира се) и останат само най-популярните животни, които познава всяко малко дете: лъв, слон, куче и т.н.
Вероятност: 76%

Край с водата

Не че питейната вода свършва. Обаче нещо става и качеството ѝ се влошава рязко. Т.е. не че не върши същата работа за човешкия организъм. Просто по някаква причина вкусът ѝ става по-различен и на нас започва да не ни харесва да я пием. Просто малко ни е вече гадна някак и се мръщим. Или просто много сме свикнали на алкохол и подсладени напитки и вече съвсем не ни допада блудкавият ѝ вкус. Но при всички положения я избягваме масово и умишлено. Вследствие на това игнорираме опазването на изворите на питейна вода и тя става непитейна. Което – със закъснение зацепваме – не ни позволява да си произвеждаме нито алкохол, нито подсладени напитки. Жажда мъчи света. В отчаянието си хората търсят вода на нови места. Едно от тях е – в човешкото тяло. Което е 75% вода. След началото на кризата, то вече е около 58% вода, нали, леко обезводнено, но все още чудесен източник. Извлекът на вода от телата на представителите на по-бедните нации спасява другата част от човечеството. Решението е краткосрочно, но бива.
Вероятност: 27%

Атомна бомба

Севернокорейското джудженце не издържа вниманието да е отклонено от него в полза на руския джуджак и решава да действа. Взривява атомна бомба някъде в света, като не иска да оповести точно къде. Въпреки технологиите, сателитите и останалите информационни благинки, както и благодарение на неверието и конспиративността, дълго време се спори къде точно е взривена атомната бомба, дали не е твърде малка по размер и дали пък изобщо е взривена. Оказва се, че бомбата е взривена около Австралия и Нова Зеландия, от които останалият свят почти не се интересува и проблемът скоро е забравен. Но вредата от атомната бомба не ни забравя и в следващите месеци над половината свят загива.
Вероятност: 43%

Канибализъм

Развива се нова мода – единственото месо, което да се яде, да е човешкото. Модата няма нищо общо с класическите канибали и техните ритуали и възгледи. Идеята сега е, че животните са много по-готини и по-заслужаващи обич и живот от хората. Хората са гадни, лоши, противни и проклети. Новият морал позволява, ако група, наброяваща например 20 души, определи конкретен индивид за лош и зъл, да го изяде. Така се решава не само проблемът със световния глад, не само се опазват милите животинки като крави и прасета, но и се повишава общото ниво на морал на човечеството!
Вероятност: 24%

Вижте още: 

Няколко трика за мъже, начинаещи в Tinder