Само в Китай: да живееш в обща сграда с още 20 хиляди души

| от Mamamia |


Интересно ли е или ужасяващо е да имаш 20 хиляди души за съседи в сградата, където живееш?

Вероятно по китайските стандарти е вълнуващо и дори приятно, иначе няма обяснение за съществуването на извитата S-образна модерна жилищна сграда Regent International в град Ханджоу, провинция Джъдзян.

Сградата е разположена в Кианджианг Сенчъри Сити (Qianjiang Century City) – модерен бизнес парк със зашеметяващи с размера си постройки в сърцето на града.

Първоначално замислена като луксозен хотел, вследствие сградата е превърната в колосален жилищен център с хиляди апартаменти.

Внушителният блок е 206 м висок и от едната страна има 36, а от другата 39 етажа. Застроената площ е повече от 260 000 кв. м, което прави сградата една от най-големите в Китай:

Ако живееш тук, няма нужда да излизаш изобщо, защото вътре има най-разнообразни услуги и бизнеси, както и гигантски център за хранане за десетките хиляди жители. Басейни, бръснарници, фризьорски и козметични салони, различни по големина супермаркети, интернет кафета…

В Regent International Building има най-важното, а ако не е достатъчно, в бизнес парка наоколо наистина може да се намери всичко необходимо:

Сградата е издигната през 2013 година с идеята да служи като луксозен хотел.

Не е известно защо е променено нейното предназначение, но се твърди, че повечето й обитататели сега са млади професионалисти, студенти, чужденци, инфлуенсъри, както и млади семейства.

Според източници, съразмерно с размера на сградата, в нея могат да живеят до 30 000 души, но няма никакви данни за това. Всъщност информацията за Regent International Building е изключително оскъдна и спорна. Според неофициални истории, споделяни в китайските социални медии, в нея реално живеят между 11 и 20 хиляди души.

Статия, разпространена от китайската медия за чужбина Sina, и цитирана от различни англоезични източници, наемът на на малък апартамент е около 200 евро на месец.

Въпреки че за сградата не се шуми в Китай, видеа с дрон станаха много популярни през последните месеци в западните социални медии.

Хората са изумени както от броя на жителите, така и от размерите на постройката. Във форуми се коментира, че огромна част от хората в развитите страни, са родени, израснали или живеят в далече по-малки населени места, отколкото е тази сграда сама по себе си.

The Regent International apartment building in Hangzhou, China, is famous for having a number of inhabitants comparable to a small town, around 20,000 people.
byu/Double-Artichoke6010 inDamnthatsinteresting

А вие бихте ли живели тук?

Вижте още:

На лов за нов апартамент: Как да направим правилен избор


Повече информация Виж всички