Мъжът по време на бременността, или как да избегнем удар с чаша в главата

| от Ангелин Балсамаджиев |


Едва ли има реплика, която да влуди по-бързо жената от : „Нещо си нервна, да не ти идва?“ Всъщност, има: „Спокойно, всичко е наред, просто си бременна“.

Неуките мъже не знаят, че това е ключът към Пандора. Ако бременната не е с анемия, бузите й почервеняват, капилярите й започват да пукат един по един и от устата й се излива Адът. Тогава няма никакво значение дали някога си бил авторитет в очите й. Сега ще бъдеш уцелен, ударен или ухапан. Сега си нищожеството, което не се съобразява и чието участие около забременяването се свежда до едно намръщване на очите към края на акта и последвало хъркане.

Момчета, съвсем нормално е да ни мразят. На нас не ни се гади, не сме отпаднали, не се деформираме, не ни се засилват стриите, не ни болят гърдите, да не говорим, че дрехите ни стават.

Ето ви и няколко съвета за оцеляване докато жена ви е бременна:

Първите три са – „Слушай жена си!”, „Слушай жена си!” и „Слушай жена си!”.

Това, разбира се, не е достатъчно. Трябва да се научите как да ставате невидими и да заприличвате на малки мишчици-гризанки. Тук рискувате да ги изнерви и мишото ви поведение, но е въпрос на усет и баланс. Зависи колко е зла жена ви. Много помага скриване в другата стая и силно захапване на някой от пръстите на ръката ви. Хубаво е да е до кръв, защото тогава болката ще измести желанието ви да й посегнете.

Ако все пак нямате време за бягство, много помагат малките икейски маси. Удряте я по средата и тя се пробива, това ви носи някаква доза забравена мъжественост, жена ви се респектира от тази ви сила и млъква за около две минути. Масите са евтини и по този начин не нарушавате бюджета на семейството и не ощетявате бъдещото ви дете, което също би я побъркало. Масите често са в промоция, така че само за 9,99 вие отново се чувствате човек. Просто следете брошурите и напасвайте изблиците.

През останалото време в никакъв случай не й обръщайте гръб, не я гледайте продължително в очите, не стойте много гордо изправени, но не се и изгърбвайте, все пак – индивидуално е, зависи от конкретната бременна.

Бъдете стратези, използвайте хормоналния дисбаланс в своя полза. Едно излизане до магазин през нощта за кисели краставички, нар или пък ластик за коса, би я умилило до сълзи. Тогава тя е способна да ви погали и дори да ви позволи да заспите до нея.

Бъдете лицемерни. Казвайте й, че тази бременност я разхубавява, че е станала сочна и още по-женствена. Излъжете я, че сте видели нахални мъжки погледи към нея по улицата, накарайте я да повярва, че я ревнувате. Тук някъде й купете още един буркан кисели краставички.

В крайна сметка, ако сте изпаднали в критична ситуация и не можете да съобразите веднага плана за действие, се върнете бързо към първите ми три правила!