Правилник за поведение на злата феминистка

| от Антония Антонова |


Когато една жена е потресена от поведението на средностатистическия съвременен човек от мъжки пол в дадена ситуация и си го каже, то тя е зла феминистка и КРАЙ. „Феминистка“ е новото „веган“. Срамно и обидно е и означава, че имаш косми под мишниците. Което пък е грозно. Направо да се чудиш едно време баща ти как е докоснал майка ти…

Повечето българки не са „феминистки“, защото просто не е яко и говори, че си недоклатена или не дай си Боже – лесбийка. Или дори най-страшното – не можеш да готвиш.

В България, където да ти кажат „много си умна, направо не мислиш като жена“ се приема като комплимент, да те нарекат „феминистка“ е по-гадно от псувня на майка. Лоша работа като цяло. Никоя жена не иска това.

Или приемаш мълчаливо, когато мъж на 38 години ти иска 2 лева назаем за бира и те предрежда на опашката с бутане с лакти, или ти се подиграваме до живот, че си грозна, пъпчасала и незадоволена „феминистка“. Най-добре си трай. Както правят истинските жени.

В случай, че се колебаеш дали спадаш към достойната за публичен разстрел група на озлобените феминистки, има начин да разбереш. Ако дръзнеш да изразиш възмущение или протест в някоя от следните ситуации, значи ДА, ти си „феминситка“ по местните стандарти. И ще те тричаме.

В градския транспорт си. Седиш права с лаптоп, чанта, пазарска торба, яке, на токчета. Под теб седят 10 лъмберджаци с бради до пъпа и празен поглед, вперен в устройство. Нещо не те кефи ситуацията? Твой проблем. Нали искаш равенство? Те! СИпи по ракия.

Редиш се от 10 минути на опашка, когато съвсем небрежно човек с две глави над теб те прережда с леко избутване. Възразяваш? А шамар?

Говорят ти на „ма“ всеки ден, навсякъде, по всяко време. Ако управляваш МПС, хептен. Ако си пешеходец и пресичаш на пешеходна пътека пък, ти крещят „По-бързо, МА, нема да те чакам цел ден, МА, пача проста, МА.“ Трай си. По-добре пача, отколкото феминистка.

Някой, който изневерява на жена си от 15 години казва, че еди коя си е „ебати мастията“, защото няма мъж, а е на 30 г. Хрумва ти да възразиш, споменавайки факта, че все пак не сме в Судан, но си замълчаваш, че иначе…

Ходиш и пушиш по улицата и някой, който СЪЩО ходи и пуши по улицата ти казва, че е много грозно жена да ходи и да пуши по улицата. Сигурно е прав, де…

Петък вечер. 2 часа си се червила, издокарвала и фризирала. Изглеждаш божествено и си в добро настроение. Излизаш, но си на тънък ток и въпреки че живееш в центъра, май ще си хванеш такси до мястото на събитието, което пак е в центъра. Трима един след друг отказват да те качат, защото „е много близо „. Нещо ти се скапа настроението и ти се дорева? Недей, сега…

Някой ти казва, че „като се правиш на много умна, мъж няма да си намериш.“

Някой ти казва, че „като се правиш на много убава, си го просиш.“

Жена казва, че „жените са много тъпи.“

Някой ти казва, че „не може жена да псува така.“

Някой ти казва, че „една жена, ако не й свети къщата, за нищо не става.“

Както и че една жена не е никаква жена, не сготви ли цяло агне, веднага след като се прибере от работа.

Колега, съсед, бакшиш или друг мъж на годините на баща ти си позволява да ти крещи със всичка сила поради някаква причина.

Някой ти казва, че еди коя си си е заслужила боя, защото…

Ходиш по улицата с двама мъже. Ти носиш раница от 15 кила, те – нищо.

Мъж особено много държи да е по-добър от теб на настолна игра /в работата/ в нещо друго и те приема за конкуренция и враг, пали се и подскача агресивно с леки писъци и немощни покашляния, докато ти си седиш, 50-килограмова и начервена, и мигаш на парцали…

И прочее, и прочее…

Та, станеш ли свидетел/участник в ситуация, подобна на изброените, най-добре е да приемаш философски нещата и просто да не реагираш, защото иначе – знаеш… Зла феминистка си малко ти.

Хубаво е и винаги да си носиш в чантата чаршаф и шише ракия. Ракията – да сипеш на мъжа. Чаршафа – да хванеш да се забулиш с него веднъж завинаги, поне да не те гледат… Па така и косми под мишниците можеш да си пуснеш, без това да се вижда и да дразни хората.


Повече информация Виж всички