Парфюм или пържено: за жените, които готвят и ходят на концерт

| от Ана Динкова |


Представете си сюжет: имате билети за концерт, отивате с приятелки, постарали сте се да подберете грим, аксесоари, дрехи, парфюми, заемате местата си и… изведнъж отнякъде замирисва на запръжка.

А сега си представете, че на пържено мирише от вас и вашите приятелки.

За да поставим на тест възможностите на индукционните котлони с вграден аспиратор SmartLine от Miele, решихме да направим точно така: устроихме си малко гурме пиршество, а след това отидохме на парти и задавахме въпроса „Харесваш ли новия ми парфюм?“

Идеята беше да разберем дали сме пренесли миризмата на пържено пилешко месо с люти чушки и тиквата със салвия или на собствените ни парфюми.

1170x780

И така – реших да заложа на бързо меню, което можете да приготвите в рамките на 20-тина минути, но същевременно достатъчно уханно, за да изпробвам до колко „дърпа“ вградения аспиратор SmartLine на Miele.

Запечено пиле на оребрен тиган с малко зехтин с 2 красиви червени и много люти чушки, които придават пикантен, но елегантен вкус – и допринасят за по-силния аромат + салата с репички.

Тиква на тиган със салвия и синьо сирене – една от най-ароматните подправки в комбинация с едно от сирената с най-остър вкус. И червено вино, за разкош, разбира се, все пак сме в сезона на месеците с „р“.

1170x780 (3)

Да започнем с котлоните: не само са съвършено гладки, плоски, без излишни ръбове, задържащи мазнина и прах, но и са достатъчно елегантни, за да се слеят с кухненската мебелировка и да играят дори ролята на дизайнерски акцент.

Варианти има за всеки вкус и нужда: индукционни котлони, както и индукционни Teppan Yaki или Wok опции, два газови плота, два индукционни плота ( 38 см и 60 см ) и дори грил.

Но това, което безспорно ме впечатли най-много е аспираторът за вграждане (моделът е CSDA 7000).

Установих не само, че изсмуква умело парите и респективно миризмите, но и за вграждането му е необходимо малко пространство – само 15 см дълбочина, което позволява пространството под него да бъде използвано пълноценно за шкаф/чекмеджета или дори за вграждането на фурна, микровълнова фурна и т.н.

Аспираторът е въоръжен с 10-слоен филтър за мазнини от неръждаема стомана, който може да се почисти в миялна машина.

1170x780 (2)

Всички модули от линията SmartLine от Miele са лесни за комбинация, а вградения аспиратор се комбинира идеално с всички елементи и за разлика от класическите висящи аспиратори, стои много по‐елегантно на кухненския плот.

След края на пробата с готвенето преминахме към втората фаза на експеримента ни: парти‐тестът. Резултатът беше, че никой не позна, че идваме от кухнята!