Морският лекарствен списък на един хипохондрик

| от MamaMia |


Така, душ гел, пемза, пуловер, карти, шапка с козирка. А сега лекарствата.

1. За болки в корема –всяка година на морето нещо ми става. Ако не ме удари в бъбреците, то със сигурност ще ме удари в червата. Взимам по един блистер дуспаталин, ношпа и спазмомем. Дано не ми трябват повече, макар че като си знам организма…

2. За болки в гърлото – морският въздух обостря фарингита и ларингита ми, което значи, че ще трябва да се презастраховам с двойна доза нео ангин и хексоралетен. За силни болки – хексорал.

3. За болки в главата – колкото и да ми твърдят, че самото море лекувало всичко, от опит знам, че с всичката силна музика наоколо, мигрената ми се засилва и главата ме цепи поне по час и половина на ден. Трябва да купя аулин, нимезил, панадол, кафетин и нурофен.

4. За болки в гърба – миналата седмица не можах да стана от леглото, разбит от мускулни, невралгични и ставни болки в гърба с неясен произход. Ще звънна на личния лекар да го питам какво да взема за такива случаи.
Хм. Не вдига. Неделя вечер е, какво ли може прави? Трябва да си е вкъщи. Както и да е, ще пробвам по-късно.

5. За зъбобол – винаги, винаги, винаги, на морето ме заболява зъб. Преди две години челюстта ми отече и мисля, че парче венец падна в мивката. Отидох на зъболекар в Приморско, който каза,че съм имал кариес в начален стадий, което, трябва да призная, доста ме разтревожи. Не съм имал кариеси от дете и не знам на какво може да се дължат. Ще взема двойна доза аулин и ще стискам палци този път да ми се размине.

6. За задух – морските йодни пари са истински бич за астмата ми. Взимам една опаковка нофилин, макар че се съмнявам да е достатъчна. Всеки път, когато някой пуши около мен започвам да се задушавам. Лекарите твърдят, че , че страдам от невротичен задух и нямам астма, но те просто не искат да си хабят направленията. Аз си знам най-добре. Лошото е, че рентгеновите снимки не откриват нищо, както и да е, на 1-ви имам час за изследване на обема на дробовете, а дотогава ще потискам симптома.

7. За изгаряне – слънцето е бич Божи. Няма по-добър начин да хвана рак на кожата, а и без това имам една съмнителна бенка. Освен чадъра и 50-тия фактор ще взема Пантенол.

8. За подуване – винаги на морето нещо ми се подува – през 2003-та око, 2005-та ухо, 2010-та крак, а 2012-та черен дроб. Ще питам джипито за нещо универсално за подуване, може би някакъв вид антибиотик. Ако най-после ми върне обаждане разбира се. Звънях вече четири пъти.

9. За ухапване – лятото е една кална, отвратителна оргия на насекомите. Взимам по един мехлем за ухапване от оса/пчела/търтей/стършел/конска муха/табанос/бръмбар рогач. Комарите – две торби аутан и хирургическия дезинфектант за ръце. Оцет. Лампи за комари, спирали, свещи и лентички. За ухапване от змии – противозмийски серум, майка каза, че се намирал трудно и бил опасен за хипохондрици, защото ако човек си помисли, че е ухапан от змия и си сложи серум, а не е, може да се отрови от серума. Все пак предпочитам да заложа на сигурно, всички гадини си умират да ме хапят, имам много чувствителна кожа, а и с моя Маркототевски късмет…

10. Леки успокоителни –мента, глог и валериан, невропан, невролакс, седанакс, седатиф, от а до я, алора, нещо хомеопатично

11. Тежки успокоителни – алозепам, лоразепам, диазепам, ривотрил, ксанакс

12. Антихистамини

а)мазило
б)хапчета
в)инжекции
Четох, че кърлеж може да те преследва до 40 метра ако те хареса, а не ми се хваща лаймска болест точно в момента. (да питам GP-то)

13. За разстройство – без обяснения

15. За запек – без обяснения

16. За уртикарии – не съм получавал копривна треска от дете, но при стрес ми излизат петна, които май са точно такива.

17. За други обриви (личния лекар)


Повече информация Виж всички