Мобилните приложения за родители, които трябваше да съществуват

| от Хрис Караиванова |


С навлизането на модерните технологии, започнахме все повече да разчитаме на тях, за да улесняват ежедневието ни. Няма нищо чудно в това. Още по-нормално ни се струва от такова съдействие да имат нужда родителите на бебета и малки деца. Ето защо се размечтахме и изброихме няколко от мобилните приложения, за които бихме дали мило и драго, дори ще плащаме повече на мобилния си оператор, ако трябва. Остава само някой да ги направи реалност, а в замяна ще получи паметник, изграден саморъчно от благодарните родители.

1. Таймер, отброяващ времето, нужно за успокояване на детето
Представете си как след кански усилия успявате да довлечете детето си до външната врата, но в коридора му предлагате маратонките, които то вече не харесва. Започва се някакво истерично тръшкане и търкаляне по мития преди 4 дни под. Ревът не спира може би 45 минути, но кой ли брои. След като успявате да се справите със ситуацията, обмисляйки дори някои тъмни сюжети, стигате до работа с доста видимо закъснение. Сега ако имахте приложението, което отброява колко време детето ви се е тръшкало, щяхте гордо да го покажете на шефа си, нали? Без дори да хиперболизирате. Сега можете да запишете тази драма на видео, но кой ли ще гледа почти час ред съзли и ред сополи?

2. Назови това петно
Ако нямате идея от какво се е получило това голямо петно на дивана ви, използвайте приложението, чиито мощен софтуер ще разпознае какво, по дяволите, е това нещо. Бебешко ако или шоколад, това вече няма да е мистерия.

3. Tinder за деца
Понякога просто имате нужда да хванете детето за ръка, да го заведете на гости на негово приятелче и да тичате целеустремено към СПА центъра, тенис корта, киното, бара или където и да е другаде. Само че понякога не можете да му намерите компания, в която да го зарежете, а толкова ви се иска. На помощ идва приложението, което на принципа на Tinder намира точното дете, което ще пасне на вашето, за да си играят. Въвеждате пол, възраст и интереси, и получавате заслужена родителска почивка.

4. Предусещам неприятности
Това иновативно приложение на телефона ви обхожда различни пространства, за да посочи къде е най-вероятно детето ви да се нарани по, разбира се, най-разнообразни начини. В случай, че не успеете да предотвратите мелодрамата, приложението ще ви посочи къде е най-близкият медицински център, където да заведете непослушното си отроче.

5. Не ми показвай това
Нали знаете онези носталгични и досадни желания на Facebook да ви покаже нещо отпреди 6 години? Вече можете да спрете тази несправедливост. Новото приложение блокира опитите на социалната мрежа да ви покаже снимка на собствената ви особа, когато сте била млада, необвързана и добре облечена.

6. Ще ти помогна да спреш
Вече имате две леко поотраснали деца, които спят сами в стаята си и то почти през цялата нощ. Започвате да се отпускате и да си казвате: „Е, какво пък, защо не още едно, така ми се гледа пак бебе!“. На път сте да пробвате тази работа с партньора си. Точно когато решите да се хвърлите под завивките, мобилното приложение ще усети накъде вървят нещата и ще ви пусне запис с крясъци от последното детско събиране вкъщи. И така, докато желанието и на двама ви отмине.

7. Инстантен душ
Голяма палитра от филтри и визуални ефекти ще работят за вас, показвайки на хората как бихте изглеждали, ако имахте време да си вземете душ този ден.

8. Uber бебе
С това приложение ще имате елитен екип от шофьори, които само чакат да ги повикате. Те ще возят ревящото ви бебе по улиците на града неуморно, докато то най-сетне не припадне от умора в 2 през нощта. Всички коли са оборудвани с детски седалки, а от радиото без проблем може да се чува приятен бял шум.

9. Какво е това?
Ясно е, че сте отговаряли на този въпрос около 1 милиард пъти, а лошото е, че той продължава да бъде задаван от вашето съкровище. Постоянно и неуморно, без капка съчувствие към вас. Ето защо на помощ идва това приложение, което ще отговаря на дежурното „Какво е това?“ вместо вас. То ще разполага с база данни от шаблонни отговори като „Улична лампа“, „Някакъв вид голям камион“, „Ти какво мислиш, че е?“, „Влак или куче, не съм сигурен“.