Как да се справим с комарите

| от |


Не можем лично да ви помогнем с напастта наречена комар, тъй като нямаме намерение да напускаме редакцията за подобно нещо. Но ще ви дадем няколко съвета – по какъв начин можете да го направите без наша помощ.

Намалете движенията

Насекомите могат да разпознават миризмата на пот от няколко километра, така че спрете да се потите. Движете се по-малко или вземете душ, за да отстраните телесните течности от себе си.

Купете си маргаритки

В тези цветя се съдържат естествени инсектициди, които парализират нервната система на насекомите и са безвредни за хората. Аранжирайте цветята по възможност във всяка стая, за да увеличите ефективността.

Забравете за парфюмите

Комарите не биват привлечени единствено от миризмата на пот, а и от тази на парфюм. Откажете се от приятния аромат на благовонната течност и заложете на естествената ви миризма. Имайте предвид, че комарите не понасят тинктура от валериан.

Цитруси

Преди да си легнете изяжте един портокал, лимон или грейпфрут. За по-голяма ефикасност изгорете кората на цитруса, който преди малко сте погълнали.

Ако все пак не сте успели да се спасите от комара, ето няколко начина да се справите със сърбежа от ухапването.

Студена бира

Всъщност всеки студен предмет може да свърши същата работа, например лед. Допрете го до пъпката, за да премахнете отока и да намалите сърбежа.

Водка

Алкохолът по принцип ще ви помогне най-много, за да облекчите неприятния сърбеж. Всеки един етилов алкохол, който е над 40 градуса ще свърши работа.

100% памук

Носете естествени материи, по този начин кожата ви няма допълнително да се раздразни.

Алое

Не случайно баба ви е гледала цял живот алое на прозореца. Нарежете листата и разтъркайте ухапването. Алоето бързо ще ви отърве от всички съпътстващи сърбежи и отоци.