Историята на Володимир Зеленски и жената, която не искаше той да бъде президент

| от MamaMia |


Когато Володимир Зеленски за пръв път среща Олена Зеленска, тя не проявява интерес към него, тъй като се среща с друг човек и не търси сериозна връзка. Първата дама на Украйна дори не подкрепя президентската кадидатура на съпруга си, а днес тя е жената, която стои до него и го подкрепя в най-мрачния час, в изключително тежкия и опасен за страната им настоящ момент.

Володимир Зеленски среща своята бъдеща съпруга още в училище.

Тя се мести като нов ученик в гимназията, където той учи. За него Олена е любов от пръв поглед, докато самата тя признава пред Lifestyle през 2021 г., че дори не си спомня точната им първа среща. „Той винаги блестеше в компания“, сеща се обаче тя. „Ако наоколо е шумно и изпълнено с глъчка и смях, значи Зеленски със сигурност е там.“ В самото начало отношенията между двамата не са особено розови, защото тя се дразни на непрекъснатите му опити да я ухажва. Дългите им разговори обаче я карат да размисли, тъй като забелязва колко много общи интереси и позиции споделят. И двамата харесват една и съща музика и се наслаждават на дълги разходки в парка в слънчеви дни. Поглеждайки назад, Олена Зеленска отбеляза как подобни неща с времето започват да ги свързват все повече, докато накрая у нея също се пораждат чувства.

В щастливите и спокойни дни на тийнейджърските си години Володимир Зеленски не е изпитвал никакви затруднения да се запознава с момичета и да ги впечатли, както самият той е разказвал пред Lifestyle. С бъдещата му съпруга нещата стоят по различен начин. Първоначално той приема като предизвикателство нейния отказ и липсата ѝ на интерес, но постепенно разбира, че се е влюбил в нея.

По-късно Олена работи като сценарист в шоуто му по KVN.

Съвместната работа ги сближава допълнително и отношенията им се развиват в по-задълбочена връзка. Тази връзка продължава цели осем години, преди двамата да решат да заживеят заедно. Причината да не бързат да сключвар брак е отчасти свързана с гледната точка на Зеленски. Според него бракът е стъпката преди създаването на деца и към онзи момент от живота си той не иска да избързва с това. Бъдещата му съпруга също смята, че е твърде млада за толкова сериозна крачка и не се притеснява, че предложението за женитба не е дошло на ранен етап във връзката им. И двамата искат семейство, и то един с друг, но не държат това да е част от краткосрочните им планове.

В крайна сметка Володимир и Олена Зеленски сключват брак на 6 септември 2003 г., без твърде много шум, когато намират свободен момент от претоварения си служебен график. Дъщеря им Олександра идва на бял свят по-малко от година по-късно, на 15 юли, а на 21 януари 2013 г. се ражда и синът им Кирило.

Семейството много цени традициите и съвместно прекараното време.

И двамата родители се стараят да изградят навици да пътуват винаги заедно с децата и да се събират около масата за вечеря, да си споделят, да бъдат близки помежду си. Това невинаги е лесно поради ангажиментите на бащата, но със съпругата му правят всичко по силите си.

Преди да влезе в политиката, Володимир следва право. Той също така е работил като комик и актьор, а съпругата му пише сценариите за комедийната трупа, която в крайна сметка го прави известен. Бъдещата първа дама предпочита да прекарва времето си извън светлината на прожекторите.

Нещата се променят, когато той решава да се кандидатира за президент на Украйна, а Олена не подкрепя идеята.

Тя дори изразява несъгласието си публично и твърди, че е разбрала за решението му от социалните медии. Олена Зеленска е убедена, че изборът му ще промени живота на семейството им завинаги, макар и вероятно да не предполага какво точно им предстои.

Независимо от тогавашните си първоначално негативни емоции, впоследствие Олена решава да подкрепи Володимир и безусловно стои до него. В настоящия военен конфликт тя се опитва да окуражи хората в Украйна и обещава да остане рамо до рамо със съпруга си, докато се борят за страната си. След 27 години отношения първата дама се старае да дава гласност да мненията и позициите си, за да вдъхне надежда на народа си, докато Русия продължава своите атаки срещу Украйна.

Докато жителите на Украйна бягат от страната в по-безопасни райони, Олена Зеленска и нейните деца остават, на сигурна локация, за да дават кураж на тези, които не могат да си тръгнат. В деня след първата руска инвазия през февруари 2022 г., президентът се обръща към народа си с признание, че той е приоритетната мишена за нашествениците, а на следващо място е семейството му. Въпреки сериозната заплаха за живота им, те обещават да останат в столицата Киев.

*Олена Зеленска и нейният съпруг, украинският президент Владимир Зеленски, гласуват на парламентарните избори на 21 юли 2019 г. в Киев, Украйна. (Brendan Hoffman/Getty Images)

Вижте още: 

Как мога да помогна на мирните граждани и децата в Украйна?


Повече информация Виж всички