Една нощ на музеите с картините на Васил Иванов

| от MamaMia |


На 18 май – Европейската нощ на музеите – в Национална художествена галерия е последната възможност да бъде видяна изложбата „Васил Иванов. 1909 – 1975, Колекция Борис Бекяров“, уредена по повод 110 години от рождението на художника.

Продължила повече от два месеца при изключителен интерес и посетена от хиляди души, изложбата затваря врати на 19 май. Вече има планове експозицията да бъде показана и в други български градове, както и в чужбина.

CGM_0533

Освен на творбите на талантливия български художник от тази изключителна колекция, поставени в специално създадена изложбена среда, изложбата включва 3D мапинг и анимация, разказващи живота на Васил Иванов. В разказа присъстват и връзките му с Учителя Петър Дънов. Залата е озвучена с автентична музика на Учителя.

Могат да бъдат видяни и двата авторски филма, вдъхновени от творчеството на Васил Иванов: на Димитър Грива от 1967 г. и на полския режисьор Йежи Волен от 1966 г.

CGM_0496

Луксозен каталог, принтове с произведения на художника и специална сувенирна флашка с дигитална версия на каталога, филми и документални снимки, съпровождат изложбата.

Призоваваме ви да си подарите една нощ с картините на Васил Иванов на 18 май в Националната художествена галерия.


Повече информация Виж всички