Два месеца ретроградни планети в Овен: какво да правим

| от Селена Астро |

Ако след 3 март сте се почувствали странно, то за това си има обяснение. От 4 март до 4 май ще сме в период на ретроградни планети, като от 4 март до 15 април през знака Овен на обратно ще се движи Венера, планетата на хармонията, партньорствата и парите, а от 10 април до 4 май  Меркурий, небесното тяло, което отговаря за мисълта, комуникациите и близкото обкръжение, чието ретроградно движение през по голямата си част също ще се случва в знака Овен.

Когато лична планета обърне своя ход, енергията й се насочва навътре, към индивидуалните ни потребности и желания. Ставаме по-затворени и отчуждени и трудно достигаме до другия човек.

Докато Венера се движи ретроградно от 4 март до 15 април:

Ще ни бъде изключително трудно да изгладим конфликтите в близките ни връзки, възможни са неразбирателства с половинките ни и не са изключени и недоразумения покрай професионалните ни партньорства и близките приятелства. Няма да сме никак склонни да виждаме чуждата гледна точка, да правим компромиси и да сме обективни.

През този период има риск да имаме проблеми с пари, да ни се объркват или забавят плащанията, да харчим повече от необходимото.

Докато Меркурий се движи ретроградно от 10 април до 4 май:

Трудно ще взимаме решения и има риск, ако прибързваме те да не бъдат правилните за нас. Вероятни са проблеми с транспортните ни средства – коли, рейсове, самолети, мотори и т.н, както и проблеми с техниката ни – телефони, лаптопи, таблети и домашни уреди.

Не е изключено да имаме комуникационни спънки – съобщенията, които изпращаме да не бъдат правилно тълкувани или да не достигат до получателя, обажданията ни да не са много успешни, както и по време на срещите очи в очи да не успяваме да стигаме до разбирателство.

През целия двумесечен период от 4 март до 4 май е важно:

Да не се разправяме, защото най-вероятно няма да бъдем разтълкувани правилно. Изясняването на отношения би могло да доведе до още по-голям конфликт и още по-голяма пропаст между нас и останалите.

Да не започваме важни неща – да започваме нови интимни партньорства, да сключваме договори или споразумения, да даваме начало на нови бизнес начинания, да променяме драстично визията си.

Да се подлагаме на хирургични интервенции, освен на такива, които са наложителни. Ако имаме някакви оплаквания не е лошо да се консултираме с няколко специалисти, понеже през периода има риск да получим грешна диагноза и лечение.

Знакът Овен е най-борбеният, отстояващ позиции и гонещ интересните си знак от зодиака. Той олицетворява авантюристичния и огнен дух, желанието за растеж и просперитет. Неговата енергия ни тласка напред, стимулирайки ни да разгръщаме потенциала си и да демонстрираме талантите си.

Ретроградното движение на Венера и Меркурий през знака ще насочи енергията ни към вътрешния ни свят, ограничавайки въздействието ни върху другите и озаптявайки поривите ни за прогрес и отстояване на позициите.

Не е изключено да се чувстваме, като с вързани ръце, безсилни и оставени на течението.

Важно е обаче да имаме предвид, че целта на тези планетарни разположения е съвсем друга. Това е звездното напомняне, да се поспрем, да намалим бурното ни темпо и постоянна припряност, да помислим, за кого и за какво имаме енергия в действителност.

В каква посока бихме искали да поемем професионално? Как се развива връзка ни и удовлетворява ли ни в действителност? Какво точно искаме да постигнем в личен и професионален план? Към какво наистина се стремим?

Това е нашето време за равносметка, за анализ на досегашни постижения, нашето време за отдих и поемане на въздух. Това е перфектният период за анализ и изготвяне на план за действие, за чиято реализация обаче би било най-добре да изчакаме 4 май и директното поемане на планетите.

 
 


Повече информация Виж всички