Датски университет ще изучава Бионсе и „черния“ феминизъм

| от Mama Mia/по материали от БГНЕС |


Един от университите в Копенхаген обяви, че открива учебен курс, посветен изцяло на американската певица Бионсе. Новината съобщиха „The Local“.

Дисциплината щесе нарича „Бионсе, пол и раса“ и ще е в „Изкуство и култура“.

„Ще анализираме песните и клипове. Ще се съсредоточим върху пола, сексуалността и расата. Една от нашите цели е да изучим явлението „черен феминизъм“, който е малко известен в Скандинавия“, заяви създателят на курса проф. Ерик Стейнског.

„Бионсе е важна за разбирането на света, в който живеем. Тяе един от най-знаменитите артисти на нашето време, затова е важна за анализа на съвременността“, посочи още Стейнског, макар че идеята не звучи академично.

Професорът добави, че самият е поклонник на звездата. Смята, че тя е великолепна във всичко, което прави, и към нея е „трудно да останеш равнодушен“.

Подходът за изучаването на Бионсе ще бъде същият както примерно за операта и литературата. Желанието да изучават новия предмет изявиха 75 души.

Това накара ръководството на университета да пренесе заниманията в по-голяма зала.

През юли бе съобщено, че Бионсе оглавява списъка на най-високоплатените музиканти за 2016 година според версията на списание Billboard.


Повече информация Виж всички