94-годишният дядо, който построи басейн за децата в квартала

| от Mama Mia |


Свикнали сме дядовците и бабите да са тези, които най-много се радват на внуците и ги глезят безобразно. В същото време отново възрастните са тези, които правят най-много забележки на децата, затова че вдигат шум, тичат необуздано наоколо и правят бели.

Бабите са като невидимото Гестапо на блока, което винаги след всички, клюкари при всеки удобен случай и не би си спестило коментарите за възпитанието на децата, манджите на майката и неизгладената риза на таткото.

Има обаче и такива възрастни, които не са забравили радостта от детските години и даже се опитват отново да се върнат назад във времето, за да изживеят като за последно безгрижието на децата.

Такъв пример е 94-годишният Кийт Дейвисън. През април 2016 година съпругата му Ейви умира от рак и след 66-годишен брак, оставя Кийт сам. Той споделя, че в този период е бил абсолютно неутешим.

„Просто не можете да си представите какво е. Плачех много. Не можех да свикна с това, че нея вече я няма.“

Тогава го осенила изключително нетипичната идея да направи басейн в задния си двор. Предназначението му? Да събира децата от квартала за шумни водни игри и той – 94-годишният старец, да не се чувства толкова самотен.

Кийт има три вече големи деца, но все още не се радва на внуци. Една от съседките обаче му казала, че след историята с басейна, той вече е любимият дядо на всички хлапета от квартала.

Басейнът е завършен в началото на тази година и се радва на изключително внимание от страна на всички в квартала. А Кийт е истински щастлив и доволен, че не прекарва старините си в усамотение и тишина.

В галерията ни по-горе можете да разгледате снимки на басейна и щастливият Кийт.


Повече информация Виж всички