Studio Ghibli пусна архив с безплатни рисунки от филмите си

| от MamaMia |


Добри новини за всички фенове на анимацията, особено на японските рисувани филми: световноизвестното „Студио Гибли“ (Studio Ghibli) предлага свободен достъп до кадри и рисунки от своите филми. Засега архивът съдържа 400 картини в голяма резолюция от 8 култови филма на студиото, сред които култовият „Отнесена от духовете“  (Spirited Away)“, „Поньо от скалата край морето“ (Ponyo), и „Вятърът се надига“ (The Wind Rises). Постепенно студиото планира да качи кадри от всичките си филми.

В галерията можете да видите традиционния стил на „Студио Гибли“ и тяхната рисувана на ръка анимация, включително от таланти като създателя на студиото Хаяо Миадзаки, който е сравняван по влияние и талант с Уолт Дисни.

„Чувствайте се свободни да използвате илюстрациите в рамките на здравия разум“, казват от „Студио Гибли“. Рисунките са интересни за всички фенове на японската анимация, но и от всички бъдещи аниматори, художници или работещи във филмовата или гейминг индустрията.

Цялата колекция от кадри от филмите може да се разгледа и свали от уебсайта на „Студио Гибли“ .

Oт този месец в Netflix вече можете да гледате 21 култови филма на „Студио Гибли“, сред които „Отнесена от духовете“, „Принцеса Мононоке“, „Ариети“, „Доставките на Кики“, „Моят съсед Тоторо“ и „Приказка за принцеса Кагуя“.


Повече информация Виж всички