„Заченах по естествен път от осеменител с 53 деца“, разказва украинка

| от MamaMia |


Жена, която мечате да бъде майка, зачева по естествен път от най-известния донор на сперма в света, след като открива онлайн снимки на други 53 деца, съзадени с неговите гени.  Това е историята на треньорката по плуване Алина Якушина, на 30 години, която среща серийния „родител“  – донора на сперма Кайл Горди.

Само на 31 години Кайл е създал 53 деца по целия свят и входящата му поща е пълна със запитвания от жени, които проявяват интерес към услугата, пише таблоидът „Сън“. Дългоочакваното бебе на Алина и Кайл на име Дейвид се ражда през февруари тази година. „Това беше най-щастливият ден в живота ми“, твърди тя. Пътят ѝ към майчинството обаче не е никак лесен.

След като се местят от Украйна в САЩ през 2015 г., Алина и нейният тогавашен партньор правят серия от неуспешни опити да имат собствено бебе, преди връзката им да се разпадне. Все още копнееща за бебе, Алина посещава местна банка за сперма и след два неуспешни опита, струващи хиляди долари, тя започва да губи надежда. „В сърцето си не се отказах и продължих да търся начини“, споделя майката. Тя открива Кайл Горди онлайн и веднага е привлечена от идеята при вида на всичките му красиви деца.

„В началото бях малко притеснена, тъй като исках да го опозная по-добре, но говорихме дълго време и много го харесах“, признава Алина, но за нея е важно и друго – бебето ѝ да знае кой е баща му. Кайл помага на жените да заченат чрез изкуствено осеменяване.

След като той и Алина се срещат в Маями обаче, те избират „традиционния начин“ на зачеване. 

„Първоначално бях нервна, но след като срещнах Кайл и поговорихме известно време, се почувствах много комфортно и това беше толкова положително изживяване за двама ни“, разказва Алина. „Той е толкова забавен човек и докато не бях сигурна, че ще съм бременна в края на срещата ни, се чувствах толкова уверена с него, тъй като той знаеше точно какво прави“. Алина планира да роди обратно в Украйна, но по-ранната от очакваното поява на бебето на бял свят я принуждава да промени намеренията си. Детето се ражда на 22 февруари 2022 г., и докато тя плаче с радостни сълзи, не подозира изобщо за ужасите, които ще връхлетят родната ѝ страна само два дни по-късно с бомбардировките и военната инвазия от страна на Русия. „Събудих се след раждането и видях, че телефонът ми е празен, без никакви поздравления, затова попитах баба ми и накратко тя каза, че губят връзка със света. Изпитвах смесени чувства, безумна радост, смесена с много болка, защото не разбирах какво точно се случва с тях“, разказва майката.

Страхувайки се постоянно за безопасността на семейството си в Украйна, тя споделя, че единствено нейното бебе-чудо ѝ помага да намира оптимизъм и да се справя с травмата. „Надявам се един ден да отида в Украйна с Дейвид и да бъда със семейството си – но засега съм благодарна на Кайл, че сбъдна мечтите ми.“

Вижте още:

Сурогатството не прави Приянка Чопра по-малко майка


Повече информация Виж всички