Чудесата нямат край: 51-годишна жена износи и роди собствената си внучка

| от MamaMia |


Чудесата на съвременната медицина нямат край: 51-годишната Джули Ловинг от Илинойс, САЩ, успя да влезе в ролята на сурогатна майка и да износи бебето на собствената си 29-годишна дъщеря. По този начин на 2 ноември тя роди внучката си – Бриар Джулиет Локууд.

За това съобщи в Instagram дъщерята Брена Локуууд, която показа своето дете.

bren

„Моята майка премина през трудно раждане като абсолютна рокзвезда. Жертвите, които тя направи, за да доведе това малко парченце рай в нашия свят, ми спират дъха. Държа своята дъщеря в ръцете си и сърцето ми се пръска от радост. Чувството как бих направила абсолютно всичко необходимо за това дете се излъчва от мен, когато я гледам и се отразява обратно в онова, което моята майка направи за мен“, пише Брена.

„С всяко движение и решение, което правя за своята дъщеря, намирам отговорите, чрез които моята майка ме е отгледала. Начинът, по който тя обича и безкористността, която излъчва, е чиста, истинска и мила.

Майка ми Джули и бебето Бриар се чувстват фантастично и са здрави. Имам толкова много да споделям относно нашите родилни преживявания, но точно сега с моя съпруг попиваме от тези моменти на новороденото!“

Историята на сурогатната „баба“ започва с това съобщение на дъщеря й Брена Локууд в Instagram:

inst

“Mоята майка е на 51 години и премина през серия здравни тестове, за да види дали може да бъде моя сурогатна майка”. Когато започнахме това начинание, получих „не“ от множество репродуктивни специалисти, тъй като стандартната възраст за износване приключва на 45 години. В момента, в който моят доктор се срещна с майка ми на една от моите срещи, видях, че нещата тръгват. Моята майка е два пъти маратонец от Бостън, триатлонист и изглежда по-скоро като моя сестра. Тя е в топ форма, в по-добро здраве, отколкото е била през 20-те си години, когато ме е родила!…

Толкова съм щастлива, тя е в 12-тата седмица!

Моята мама, моята най-добра приятелка, носи своето собствено внуче, моето бебе…“

Пред американски медии двойката майка-дъщеря обяснява, че бременността е минала перфектно.

Брена Локууд от години има проблем с ферилността. Тя има 4 провалени трансфера на ембирон, две помятания и ектопична (извънматочна) бременност. След метод на аборт, наречен дилатация и кюртаж, тя остава с проблеми, които навеждат нея и съпруга й Аарон на мисълта, че единственият начин да се сдобият с дете, е да се обърнат към идеята за гестационен носител (гестационен сурогат). Необходима им е жена, която да износи развиващия се плод, получен в резултат на инвитро оплождане на яйцеклетката на Брена със спермата на бащата Аарон. Това е скъпа процедура, която в случая струва на семейството над 100 000 долара, и която много малко двойки изобщо могат да си позволят.

Когато майката на Брена предлага да бъде нейният гестационен сурогат, специалистите от клиниката по инвитро в Илинойс категорично отказват, заради възрастта й. Но след като провеждат всичките здравни тестове, те се съгласяват. Джули Ловинг забременява още на първата имплантация и износва бебето без никакви проблеми. През цялото време дъщеря й Брена държи в течение заинтересуваните от странната история чрез своята страница ivf.surrogacy.diary.

Вижте още: 

Сурогатното майчинство у нас: не е забранено, но не е и възможно


Повече информация Виж всички