Австралийка излъчи онлайн на живо шестото си раждане

| от MamaMia |


Раждането е интимен акт. Или поне беше, преди социалните медии да навлязат във всяко кътче на живота.

Австралийката Емма Айзаакс, основател и мениджър на онлайн общността Business Chicks, реши да покаже на света как протича раждането на шестото й дете в луксозната обстановка на дома й в Лос Анджелис. Раждането протече в басейн под надзора на дула и с помощта на акушерки.

На 24 май Емма анонсира в Instagram, че смята да излъчи на живо раждането на следващото си бебе, защото пропуснала да направи това, когато се родило петото й дете.

„Имах пет възхитителни раждания у дома и наистина се надявам и шестото да бъде подобно. Отворена съм и към възможността да не бъде“, пише тя. „Просто искам да изиграя моята малка роля да покажа, че жените са силни и раждането (без значение по какъв начин сте избрали то да се случи) може да бъде удивително“.

Емма има почти 60 хиляди последователи в Instagram, а самото раждане е билогледано от десетки хиляди.

На 1 юни, австралийката обяви, че вероятно ще започне да излъчва на живо същата вечер, защото контракциите й зачестили.

„Ще дам телефона си на приятелите и семейството си, които са тук с мен (надявам се, че знаят какво правят!) и ще ви видя всички вас от другата страна… Ще започнем със споделяне на някои истории, след което ще премина на живо, когато ми се струва най-удачно. Моите две акушерки и дулата не са все още тук, но ще дойдат скоро. Чувствам се силна и готова“, написа Емма.

Раждането започва около 20 часа и веднага след това нейните близки споделят истории от случващото се в Instagram. Когато Емма влиза в басейна с вода, където ще ражда, заобиколена от цялото си семейство, включително и кучето, започва живото включване.


Повече информация Виж всички