MamaMia.bg обявява конкурс за детска приказка „Напиши ми приказка“

| от MamaMia |


Детските приказки за много повече от хубави истории с щастлив край.

Те са капката магия, която е изтъкала нишката на детството ни. Те са и легитимния, добър начин, по който възрастните въвеждат децата в света на големите, без да ги травматизират. Добре написаните приказки са вълшебни метафори на реалния свят, които едновременно карат децата да го опознаят, и да избягат от него, когато не им е добре.

А ярките детски герои са онези помощници на хлапетата, които ги превеждат през трудностите. Колко пъти сте сещали за Пипи Дългото чорапче, когато сте били в ситуация, която трябва да разрешите? И колко пъти сте се опирали на мъдростта на човечетата от „Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада“ в момент на колебание?

Детските приказки са и код за преминаване през живота не само за децата, а и за порасналите.

Ние, от MamaMia, знаем колко е трудно да отлепим децата си от таблетите и смартфоните и колко предизвикателно става да заинтригуваме малчовците с хубави приказки. Но сме твърдо решени да не позволим технологиите да ни вземат от ръцете най-силното оръжие за възпитание, обучение и забавление на децата.

Заради това, с големи благодарности към партньорите ни от Bepanthen, стартираме конкурс за детски приказки, написани от вас, читателите на MamaMia. Не поставяме ограничение за стила на приказката, а единственото ни изискване е тя да бъде увлекателна и да носи смислена поука – за децата, и за големите.

Първите приказки може да ни изпратите на формата за регистрация тук. Приказките ще минават през редакционен съвет и подходящите ще бъдат публикувани на нашия сайт. Кампанията е до края на 2017 година, a ако съберем достатъчно хубави приказки, ще ги издадем в книга.

За най-големите майстори на приказките са предвидени и чудесни награди.

Повече за конкурса може да видите в общите условия.