Седмичен хороскоп: изострена чувствителност в началото на седмицата

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор (от 29.01. до 04.02.)

В понеделник и вторник Луната ще се намира в знака Рак, поради което през периода ще сме с изострена чувствителност и много емоционални в общуването ни с другите хора.

Дните са подходящи за отделяне внимание на семейството и на дома, за кулинария, както и за грижа за другите хора.

Най-добре ще се чувстват водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да имат значителни професионални и лични успехи, както и да стартират важни за тях начинания или проекти.

Сряда и четвъртък Луната ще преминава през знака на Лъва, като в сряда, в 16.00 часа настъпва Пълнолуние в същия знак. Тогава Луната застава в опозиция на Слънцето във Водолей.

Заради събитието не е изключено през тези два дни да сме напрегнати и с изострени нерви. Добре е да не започваме нови и значими неща, да не се подлагаме на медицински интервенции, както и да не изясняваме отношенията си с хора от обкръжението.

Препоръчва ни се да използваме периода около Пълнолунието за размисъл и плануване, занимавайки се повече със себе си, отколкото с останалите. Добре би било също така да се постараем да намерим позитивен отдушник на своите емоции, като творчески занимания, разчистване или разместване в жилището или активни спортни дейности.

Най-потърпевши от събитието ще са фиксираните знаци Водолей, Лъв, Телец и Скорпион, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те много силно ще имат усещането, че някой ги саботира и не им мисли доброто. Дори и така да е, те ще са склонни да го приемат доста по-навътре от колкото е необходимо и поради тази причина е възможно да влизат в преки конфронтации, които ще бъдат излишни и само ще обтегнат положението.

Петък и събота Луната ще се намира в знака Дева, поради което е най-добре да използваме тези два дни от седмицата за подреждане на документация, отмятана на важни задачи, грижа за тялото и тонуса или за пренареждане на дома.

Най-ползотворен и приятен ще бъде периодът за въздушните знаци Дева, Козирог и Телец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да стигнат до важни откровения с любим човек и ще разпуснат в компанията му.

В неделя Луната ще преминава през знака Везни, следователно вторият почивен ден е идеален за изглаждане на отношенията със заобикалящите, козметични или разкрасителни процедури.

Възможно е въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци да отделят голямо внимание на своите половинки и да изкарат ползотворно време с тях през периода.