Меган и Хари: 5 години по-късно

| от MamaMia |


Сватбата е събитие, което ни дава надежда. Освен ако не е наша. Чуждите сватби, особено кралските, в които не се играят хора, не се развяват бели кърпички, не се колят петли и не се муа питка с мед, дават на човек надеждата, че любовта все пак ще победи.

Че пред нея всички сме равни: независимо дали сме от „чист“ или „смесен“ произход, дали сме от Холивуд или от Кралския дворец, от центъра на Виена или от покрайнините на Козлодуй.

Уви, тази надежда е делюзия. Сватбата е хубаво събитие, но тя не е началото на приказката. След сватбата обикновено идва битът и започва да руши всичко свято.

Нека надникнем в бъдещето на Меган и Хари след 5 години и да предположим какви диалози ще водят днешните красиви влюбени тогава:

– Хари, пусна ли пералнята?

– Да.

– А сети ли се преди това да я пуснеш на self-clean?

– Не.

– Значи сега пак ще ни мухлясат всичките дрехи.

– Ми ще си купим нови.

– Не искам нови. Толкова ли не можеш да си по-отговорен и да запомниш кога и как се пуска пералнята?

Добре, може да смятате, че този диалог не е истинен, защото в Бъкингамския дворец, или където и да живее младата двойка, все ще има кой да се грижи за прането им. И сигурно сте прави. Но никой не може да спаси брака от изстудяването на горещата страст преди сватбата.

– Меги, Меги! Искаш ли да правим секс?

– Какво да правим?

– Ами…секс?

– Глупости.

– Ами аз просто…

– Боли ме глава, а и тоя месец правихме вече.

От друга страна, вижте Кейт и Уилям – те непреъснато правят деца. Та може би кралското либидо е с различен статут. Хари и Меган вероятно няма да се вълнуват от сметката за газта или от застраховките на колите. Това им дава шанс битът по-дълго да стои далеч от тях. Но какво да кажем, когато на бял свят се появят децата?

– Хари, смени ли памперса на Елизабет?

– Да, да, всичко съм сменил, остави ме да спя.

– Май не си сменил всичко, защото Филип реве.

– Не го чувам.

– Не го чуваш, защото си си сложил тапи в ушите!

Дори армия от бавачки и помощници не може да отърве новите родители от грижите за новородени бебета напълно.

И все пак, надежда има. Видяхме я в погледа на Хари, когато видя своята булка. Пожелаваме на новото кралско семейство минимум бит и максимум обич.

WINDSOR, UNITED KINGDOM - MAY 19: Duchess of Sussex and Prince Harry, Duke of Sussex leave Windsor Castle after their wedding to attend an evening reception at Frogmore House, hosted by the Prince of Wales on May 19, 2018 in Windsor, England. (Photo by Steve Parsons - WPA Pool/Getty Images)