Кралската сватба: Храната

| от |


Менюто за приема след сватбата на принц Хари и Меган Маркъл ще изобилства от британски продукти, съобщи Асошиейтед прес.

Кралският майстор-готвач Марк Фланаган сподели, че повечето от ястията за дългоочакваното събитие ще бъдат от сезонни британски продукти, включително и от именията на кралица Елизабет II.

Приемът ще бъде под формата на коктейл, за да могат 600-те поканени гости, да общуват по-лесно помежду си. Точно поради тази причина ще преобладават хапките и ястията в малки купички, които могат да се консумират на крак. Храната ще бъде приготвена в кралската кухня в замъка Уиндзор през следващите няколко дни. В самия ден на сватбата ще готвят около 30 души.

„Сватбата не е подходящо събитие за експерименти”, каза Фланаган. Затова ще бъдат приготвени само изпитани храни, предимно класики в британската кулинария. Разбира се не си представяйте овчарски пай в кристална чинийка със сребърна виличка.

Принц Хари иМеган Маркълсе интересуват от всички детайли и са опитали всичко, което ще бъде предложено на гостите им.

Що се отнася до алкохола, подробности не са известни, но със сигурност ще има в изобилие френско шампанско.

Вечерта на 19 май принц Чарлз, бащата на младоженеца, ще даде по-малък прием за около 200 гости. Явно възрастните са решили да оставят децата, да се забавляват.