Актьори играят срещу професионални футболисти

| от |


Професионалният отбор на „Берое“ ще се изправи в благотворителен мач срещу дрийм тийм от театрални и кино актьори на 9 септември 2018 година на стадион „Берое“. Целта на срещата е да помогне за осъществяването на второто издание на Международен студентски театрален фестивал “Данаил Чирпански” през април 2019 година.

В града, в който светът е “Берое”, под герба на МСТФ “Данаил Чирпански” на терена ще излязат Станимир Гъмов, Дарин Ангелов, Башар Рахал, Александър Алексиев, Орлин Павлов, Мартин Гяуров, Николай Мутафчиев, Владимир Люцканов, Ивайло Захариев, Ники Илиев, Деян Ангелов, Атанас Атанасов, Лео Бианки, а техен треньор ще бъде небезизвестният бероец – Ваня Джаферович.Очаква се и самият Димитър Бербатов да вземе участие в двубоя – за актьорите или футболистите ще играе звездата на Манчестър Юнайтед все още никой не знае, но ще разберем на 9 септември точно в 19 часа.

Всички те ще премерят сили и ентусиазъм с професионалистите от Стара Загора в епичен приятелски сблъсък, подхранен от много спортен хъс и желанието за подкрепа на фестивала.

Международният студентски театрален фестивал е посветен на Данаил Чирпански, вдъхновяващ човек и студент в НАТФИЗ, който загуби живота си след автомобилна катастрофа през април 2016 година. Идеята за благотворителния мач, в подкрепа на фестивала, се роди от живота и историята на самия Данаил, който е бил част от Юношеския отбор на “Берое”, докато не намира по-голямата си страст – театъра.

Заради голямата си любов и възхищение към Данаил, към неговото желание за работа и развитие в театъра, както и заради големия успех на първото издание на МСТФ, организаторите искат да превърнат този фестивал в традиция за Стара Загора и страната.

Всички средства от продадените билети ще бъдат използвани за реализирането на второто издание на МСТФ през април 2019 година.