5 фрази, които мъжете искат да чуват от жена си по-често

| от Mamamia |


Повечето жени усещат интуитивно, че мъжкото его е крехко и лесно може да рухне от какво ли не. Но не всяка жена е наясно до каква степен нейната подкрепа и одобрение са важни за мъжа, с когото живее. Още повече, че много мъже са възпитавани да пренебрегват нуждите си и не умеят да изразяват добре или изобщо чувствата си. Дори да не си го признават, мъжкото им възпитание на въздържаност им играе лоша роля в дългосрочен план и може да доведе до лично нещастие и проблеми във връзката.

Ето 5 фрази, които мъжете копнеят да чуват от жените, с които живеят – и ако може това да е най-малкото веднъж месечно!

„Благодаря ти!“

Много жени смятат, че точно като тях, и мъжете трябва да вършат своята половина от задълженията във връзката без да се оплакват, без да изискват и без да търсят благодарност. Това не е вярно. Мъжете копнеят тя да им благодари искрено, за това, което правят. И макар че обикновено не вършат нещата точно така, както жена им си представя, много им се иска тя да им показва, че усилията им са забелязани.

Жените от своя страна се фрустрират, мислейки си: „Ето, той гледа децата, точно както и аз ги гледам. На мен никой не ми благодари като го правя всеки ден, а на него за един ден – трябва да му се благодари!“. Всъщност това е грешка в разбирането – жената не благодари за това, че той е гледал един следобед собствените си деца, а за това, че на него му пука за нея. А това не е даденост и той копнее тя да го оцени.

„Обичам те“

Много съпрузи или партньори в продължителни връзки забравят да си казват „обичам те“. И не защото са престанали да се обичат, ами защото са започнали да се приемат за даденост. „Няма нужда да му казвам, чдумие го обичам. Той си го знае“, разсъждават много жени. Но това е рецепта за провал на връзката. Той може да го знае, но може и постоянно да се чуди дали все още е така. Дали тя не е недоволна от него. Дали ще бъде до него. Дали не се е появил междувременно някой друг…

Вижте още:

„С жена ми никога не се караме. И вие можете“

„Много си готин“

Когато знае, че го харесват физически и че го желаят сексуално, мъжът разцъфва. Флиртувайки с него, жената, с която живее, го кара да се чувства отново важен, както в началото на връзката. Все едно още е в играта. Все едно тя е луда по него. Все едно всичко е както беше. Да бъдеш желан е страхотно мотивиращо и е толкова важно за мъжете, колкото и да правят секс.

И при двата пола, с възрастта и натрупването на проблемите, започват и колебанията и несигурността във външния вид. Когато му казва, че е готин и му показва, че го желае в дадена ситуация, независимо дали е докато той приготвя вечеря или изхвърля кофата за боклук, или излиза от душа, тя му напомня защо са заедно вече толкова години, независимо от ежедневието.

„Излез и се забавлявай, ако искаш“

Това е една от най-трудните фрази, които жена може да каже на мъжа, от когото има деца, особено докато са малки. Но пък всеки има право да прави нещата, които обича, нали? Всеки има право да разпуска… Когато тя му каже това, е много вероятно някой път той да й върне жеста… Или пък не.

„Гордея се с теб“

Докато повечето жени копнеят за емоционална подкрепа, за мъжете самочувствието е свързано с постиженията. А когато те бъдат разпознати от жената до тях, това ги радва неимоверно.

Подобно на липсата на думите „обичам те“, много двойки забравят да си казват и колко се гордеят един с друг. В течение на годините те не само че не забелязват постиженията на другия, но и смятат, че тези постижения са напълно в реда на нещата, сякаш са ежедневие. Но всеки иска да чуе от половинката си, че се гордеят с него, независимо какво е направил.

Вижте още:

Глупостите, които никога да не казваме на децата си