Седмичен хороскоп: в клопката на Пълнолунието

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор (от 28.05. до 03.06.)

Седмицата започва с Луна, преминаваща през знака Скорпион, знака, който отговаря за дълбинните психологически процеси, големите трансформации, медицинските процедури, работата с чужди пари, наследствата и задкулисната власт.

През първия ден от седмицата е добре да сме изключително внимателни, защото няма да сме с особено трезва преценка, ще сме едностранчиви, импулсивни и изключително емоционални. Също така ще сме леко депресивни и фискирани в собствената гледна точка, приемайки нормални житейски ситуации и конфликти на живот и смърт.

Най-напрегнат се очертава да е денят за неподвижните знаци Телец, Скорпион, Водолей и Лъв, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще са с изострени нерви и трудно ще им се получава да си организират ежедневните дела.

От вторник до четвъртък на обяд Луната ще се намира в знака Стрелец, като във вторник в 17.00. часа настъпва Пълнолуние. Тогата Луната застава в точна опозиция със Слънцето в Близнаци.

Заради събитието не е препоръчително да стартираме нови проекти, да се подлагаме на медицински или разкрасителни процедури, да теглим или погасяваме кредити, да подреждаме и регулираме чужди финанси и ресурси, да сключваме трайни споразумения или важни договорки.

Най-силно ще усетят Пълнолунието подвижните знаци Близнаци, Стрелец, Дева и Риби, както и хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. Много вероятно е те да си навлекат излишни конфликти и разправии с някого от обкръжението или да имат чувството, че всичките им усилия и планове търпят провал и не са достатъчно оценени.

Поради тази причина им се препоръчва да се постараят да са максимално търпеливи. Важно е да обмислят внимателно положението, в което се намират и какво точно имат желание да постигнат. След това е добре да си изготвят стратегия за действие, която е най-добре да въведат в ход след края на периода, когато нещата ще им се случват с по-голяма лекота.

От четвъртък на обяд до събота включително Луната ще преминава през знака Козирог, което й разположение ще направи тези два дни и половина подходящи за строителни работи, разчистване на дома или поемане на отговорност за по-възрастни роднини или близки.

Най-успешен ще бъде периодът за земните знаци Козирог, Телец и Дева, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно голяма част от тях да успеят да положат основите на нещо значимо в техния живот, което ще градят през близките месеци и ако са достатъчно последователни ще пожънат значителен успех с него.

В неделя Луната ще се намира в знака Водолей, най-независимия и оригинален знак от зодиака, поради което можем да очакваме през последния почивен ден да сме доста динамични и раздвижени. Много е вероятно случайно да се натъкваме на интересни и нестандартни хора, които ще внесат нотка свежест в ежедневния ни ритъм на живот.

Денят е също така подходящ за занимания с нови технологии, политика, телевизия, както и за активни социални дейности или групови занимания.