Подари коледен подарък на дете в нужда

| от Mama Mia |


За десета поредна година от „Операция плюшено мече“ приканват всеки, който иска да направи коледните празници по-добри на дете в нужда, да се включи в кампанията им.

Инициативата е създадена и се провежда изцяло от доброволци, които имат за цел да дарят късче надежда и радост на децата, отглеждани без родителска грижа.

Ако искате да се включите, то можете да проверите списъците с деца от домове за социална грижа в различни градове от страната, които екипът на „Плюшено Мече“ са публикували на сайта си ТУК!

Към всеки дом са описани имената на децата, тяхното желание и дали то вече е изпълнено или все още не. Можете да направите заявка, че искате да подарите желаното от детето, след което отговорник за съответната област проверява и одобрява заявката и актуализира списъка.

Разбира се, един човек може да направи колкото желае подаръци, това зависи само от неговото лично желание и възможности.

Отговорникътзаписва името на дарителя до това на детето и така, докато се изпълнят желанията на всички дечица.

Важно е да се уточни, че всеки дарител купува подаръка, с който се е ангажирал, опакова го коледно, надписва пакета с името на детето, възраст, дом и адрес и изпраща или доставя лично подаръка в най-близкия пункт за събиране на подаръци преди крайния срок за съответния град/дом (пунктовете за всеки град са предварително упоменати).

Подаръците биват проверени и сортирани от екип от доброволци (вие също можете да станете такива, просто пишете до „Плюшено мече“) и се грижи всеки подарък да стигне до своет дете. „Плюшено мече“ ще публикуват датите, в които ще посетят всеки от домовете за деца, като дарителите са добре дошли на уговорените дати, за да се срещнат лично с малчуганите.

Ако имате възможност и желание, можете да направите и по-големи дарения за домовете, които да обхванат нещата, от които обитателите им имат нужда като – нови обувки, дрехи, мебели и т.н.

Можете да се обърнете към „Плюшено мече“ за повече подробности и съдействие!

Едва ли е нужно да се уточни, но нека все пак го направим – подаръците за децата трябва да са нови, а не употребявани!

Споделете за инициативата, за да разберат повече хора за нея!