#Brelfie – “уникалната” снимка “Гърдата, бебето и дървото“

| от Mamamia | |


От няколко дни един нов тренд обикаля майчинските Facebookгрупи, a вече “счупи” и Instagram – #brelfie снимка на сучещо бебе, минала през фото филтър апп с колаж дърво с корени и листенца – хаштагът е #TreeOfLife, и не, определено красотата във филмът на Терънс Малик не е вдъхновил и на йота нито една от снимките.

Идеята сама по себе си е прекрасна – дървото е метафора – кърмещата майка дава най-доброто на детето си, за да разцъфти то. Майката е като земята – тя ражда, храни, създава среда за развитие, грижи се за своите деца. За бебето тя е извор на обич и топлина. Всичко много хубаво, но в момента в който видиш над 500 такива еднотипни снимки, които изглеждат отчайващо еднакви, а развълнувани майчета споделят как според тях са направили нещо уникално, ами… леко започва да те присвива стомаха.

Първо защото – да, колкото и да са мили снимките, те изглеждат еднакво. Филтърът използван в приложението е толкова тежък и омазан, в една цветова палитра и просто всеки нов кадър е като предходния. Второ – защото нямам идея, къде остава уникалността и креативната идея, в момента, в който започнеш да правиш каквото правят всички останали по един и същи начин и да го плескаш насам-натам из Facebook. Някак си това море от еднaквости обезценява цялия замисъл.

Кърменето е най-прекрасното нещо на света. Подкрепям с две ръце и два крака, радвам се, когато видя кърмещи жени и си казвам “Ето, така трябва! Браво!”.
За жалост, не знам дали всички снимки на гърди, въпроси “Какво е това?” с кадри близки до макро детайлност на нечие зърно могат да са кой знае какъв пир за окото. Оставам коментара на вас.

Ако все пак искате да си направите такава снимка – ето титориъл:

Надявам се, че ще си я окачите на стената вкъщи, за спомен и за да и се радвате всеки ден, не на стената във Facebook. Понякога нещата идват прекалено натрапчиви.


Повече информация Виж всички