Защо жените стоят в обречени връзки

| от MamaMia |


В днешно време виждаме жени, които стоят в обречени връзки – връзки, които не водят на никъде. Днес жените са в много по-добро положение, отколкото преди 50 години. Тогава те не са имали възможност да се развеждат или поне ако намерят сили да го направят, обществото не е гледало с добро око на тези действия.

Затова ни е трудно да проумеем защо една жена би останала в обречена връзка, защо би простила на съпруга си, който й изневерява или се отнася зле с нея. Ето кои са някои от причините, за да се случва това и в наши дни.

Страхът

Има нещо доста успокояващо в познатата връзка. Тя ти дава сигурност, защото ако бъде напусната, трябва да се изправиш пред неизвестното, а то в повечето случаи е доста плашещо.

Дори да напусне една обречена връзка и да се измъкне от оковите на съпруга си – какво ще прави след това?! Плашеща е мисълта, че трябва да се оправи съвсем сама, без никаква финансова подкрепа и по-важното – без никаква емоционална такава. Каквото и да си говорим, жените се страхуват изключително много от това да останат сами. Този страх може да провокира в тях да си премълчават и да приемат статуквото.

Любовта

Това не е извинение, а е просто факт. Когато една жена е влюбена може да приеме и поеме абсолютно всичко. Също така, когато обичаме някого е много трудно да престанем изведнъж. Да си тръгнеш от любовта е изключително трудно, но от друга страна тази любов в подобна връзка не води до никъде.

Примирението

Ако една жена приеме дадена връзка като нормална, това е може би най-лошата причина, тъй като това й действие е продиктувано от ниско самочувствие. Тя може да си мисли, че не заслужава истинска любов или още по-лошо – да смята, че заслужава това държание от страна на своята половинка. Тя може да е направила много в живота си, но все още да смята, че не заслужава да изпита истинската любов.


Повече информация Виж всички