Забавни или злобни? Вижте няколко съпружески коментари за брака и решете сами

| от MamaMia |


Според някогашните ни лексикони, а всъщност според библейското Първо писмо до коринтяните 13:4-7: „Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита.“ И така чак до брака. След това, ако любовта е споделена и истинска, тя продължава да отговаря на повечето от тези утопични характеристики, само дето вече не е чаааак толкова добра и търпелива, намесва се добронамерената ирония на съпрузите и, ако всичко между тях е наред, се превръща в убийствен вътрешен хумор за брака и семейния живот. 

Вижте още: Ключът към щастлив брак: да пием заедно

Съвместното домакинство, задълженията, отглеждането на деца, натрупаната умора стават по-лесни за справяне, ако се човек се научи да ги приема с лъжичка сарказъм за гарнитура. Стига да не „пресолим манджата“ дотолкова, че да обидим човека до нас. Сами можете да се прецените дали съпрузите по-долу са били забавни или са стигнали до грубост в шегите си за брачното си битие, които открихме в Twitter: 

 1. Съпругът ми обикнвено стои в средата на хола, гледа моето реалити шоу и около половин час повтаря колко е тъпо. След това изведнъж избухва с въпроса „Ама какво става? Тясега ще излезе ли наистина на среща с този мъж?“
 2. За мен бракът е 80% следене кой е чистил за последно след кучето, за да може после да каже на другия „Аааа, не, предния път бях аз, твой ред е сега!“.
 3. Бракът е просто винаги да има кого да попиташ дали имаш нещо между зъбите и да знаеш, че после все пак ще си легне с теб.
 4. Днес на мъжа ми най-после му дойде гениалната идея, която аз му дадох преди половин година.
 5. Можеш да обясниш подробно на съпруга си какво точно ти трябва от чантата ти и къде да го намери, но той пак ще се върне с цялата чанта и ще каже „Ето, намери си го!“.
 6. Жена ми: Какъв е този шум?
  Аз: Апартаментът скърца от примирение.
  Тя: Ето нещо общо между нас.
 7. Ако държиш всеки ден да чуваш въпроса „Мило, къде са ми ключовете?“, значи бракът е твоето нещо.
 8. „Трябва да се събираме по-често със семейството на най-добрия ми приятел, жена му е интроверт като теб, ще се харесате.“ Мдаааа, понеже то така работи…
 9. Съпрузи, помагайте на жените си из къщата! Вместо да оставяте чиниите си където ви падне, постъпете правилно и ѝ ги дайте да ги измие. Ще ѝ спестите толкова време!
 10. На средна възраст бракът не е нищо повече от това на всяко ядене да напомняш на съпруга си, че от тази храна ще получи киселини.

Вижте още: Пандемията промени брака ми и не мисля, че е за добро

 1. Съпругата ми приготви диетичен бекон и сега трябва да си играя да го увивам в нормален бекон.
 2. Когато мъжът ми каже, че е отговорил на 100% от получените картички и мейли, на които е искал да отговори, разбирам, че трябва да седна да отговоря на всичките сама.
 3. Хора, помощ. По средата на семеен скандал жена ми каза, че аз съм прав. Какво правя сега???
 4. Аз съм тази съпруга, която ще помага на мъжа си да намери шоколада, който лично съм му изяла.
 5. Снощи не можах да заспя, защото съпругът ми диша твърде тихо и ме дразни. Май минахме на ново ниво в брака си.
 6. С мъжа ми сме още женени, защото винаги когато зареди миялната или пералнята, ме вика да ги „оптимизирам“.
 7. Мислех, че съм ядосан на жена си, че е изяла последното парче чийзкейк, но осъзнах, че всъщност не съм, защото тя ми каза, че не съм.
 8. Радвам се, че съпругът ми никога не си е поръчвал супа, докато още бяхме гаджета и ходехме по срещи. Ако бях чула как сърба, сега нямаше да сме женени.
 9. Аз: Къде искаш да излезем вечерта?
  Съпругът ми (три седмици по-късно): Не знам, ти кажи.
 10. Всичките тези бисквитки, цялото това профилиране, а Facebook още не ми е казал какво да взема на жена си за рождения ѝ ден.
 11. Мъжът току-що ме обвини, че съм се събрала с него, за разполагам с безплатна техническа поддържка 24/7/ Няма да лъжа, беше в топ 3 на причините.

Вижте още: 

20+1 саркастични родителски коментари за реалността да живееш с тийнейджър


Повече информация Виж всички