Уж маловажните неща, които унищожават връзките

| от MamaMia |


Дори щастливите връзки преминават през трудни периоди, особено ако единият от партньорите започне да се държи по начин, който изправя на нокти другия. Дори да изглеждат маловажни в началото, някои начини на поведение са точно толкова разрушителни за връзката, колкото и изневярата.

Винаги внимавайте какво ще кажете или няма да кажете на партньора си и как това ще му се отрази. Ето някои малки на пръв поглед неща, които могат да влошат перспективите дори и на най-щастливо изглеждащата връзка.

Да забравяш да кажеш „моля“ и „благодаря“

В дълга връзка понякога е нормално да забравиш етикета, да не благодариш или да не кажеш „моля“, когато искаш нещо. Но ако това се превърне в навик, другият партньор ще започне да го забелязва – и няма да отчете това като липса на възпитание, а като липса на уважение към неговото време и усилия. Когато използвате „вълшебните“ думи, вие показвате, че не приемате човека до себе си за даденост и го уважавате.

Да потънеш в удобството на връзката

Истинска благословия е да намериш някой, който те обича независимо от твоите несъвършенства. Всеки трябва да се чувства удобно във връзката си, без да се бои, че ще бъде съден за това. Въпреки това, ако този комфорт прерасне в нехайство, мързел или липса на хигиена, може да стане проблем. Всеки иска да се чувства комфортно, но иска и да се чувства оценен. Когато не полагаш усилие за връзката, партньорът започва да се чувства сякаш го приемат за даденост. Поддържането на искрата е важно, ако искате връзката да продължи.

Липса на доверие

След любовта, доверието е най-важният елемент за всяка връзка. Ако не вярваш на партньора си или той на теб, връзката бързо ще се разпадне. Ако липсата на доверие стигне твърде далече и започне да се проявява под формата на ревност или обсебване, тогава единият ще се чувства контролиран и задушаван, а другият ще потъне в несигурност и параноя.

Злоупотреба със смартфона

Дори да звучи много по-невинно, отколкото останалите начини на поведение, постоянното писане на съобщения, четене на новини и сърфиране, може да унищожи връзката. Прекомерното внимание към устройството може да накара другият да се чувства така, сякаш е скучен или присъствието му не е приоритетно. В края на краищата, никой не иска да бъде във връзка, в която се чувства неоценен и приеман за даденост. Рано или късно той ще си намери някой, който проявява истински интерес.

Липса на привързаност или невъзможност тя да се показва

Въпреки че всеки има нужда от различно ниво на привързаност, трябва да се чувства обичан във връзката. Да не показвате привързаността си или да се дразните, когато партньорът показва своята, може да бъде изключително болезнено за отношенията. Показвайки привързването си, давате сигнал на човека до себе си, че е обичан и също така, че жадувате за любовта му.

Показване на арогантност или чувство за превъзходство

Когато двама спорят, те трябва да се опитват да решат проблемите си, вместо да се опитват да докажат, че другият бърка. Ако се отнасяте към партньора снизходително и покровителствено, той ще се чувства неуважаван и неоценен. И на всичкото отгоре му показва, че се чувствате по-добър и по-умен от него. Така партньорът ще мисли, че не виждате неговата истинска стойност и ценност. В резултат на това той може да поиска да напусне връзката, за да може да намери някой, който го цени.

Липса на комуникация

Без нормална комуникация, връзката не може да върви. Трябва да бъдете отворени и честни за своите чувства и мисли. Също така трябва да карате човека до себе си да се чувства спокоен да сподели притесненията си, когато нещо във връзката трябва да се оправи. Единствено чрез нормална комуникация можеш да разбереш какви са проблемите и да ги разрешиш.

Малки лъжи

Когато човек лъже за малки, незначителни неща, това унищожава доверието. Не е изненадващо, че това оставя партньора в недоумение за какво друго го лъжат, ако липсва искреност дори в малките неща. Това води неминуемо до липса на доверие и много скоро връзката ще се окаже заплашена.

Забавена реакция след обида или дразнене

Ако нещо в поведението на партньора ви ядосва или дразни, трябва да му го посочите веднага. Ако задържате нещата в себе си, гневът ще започне да кипи и скоро негодуванието и горчивината ще започнат да растат. Така един ден неизбежно тези чувства ще се проявят и тогава ще бъде много по-лошо, отколкото когато са изказани навреме.