Цуни-гуни-кунилингус: от престъпление до желана секс практика

| от Вучето |


Ако сте Спящата красавица, с каква целувка бихте искали да ви събуди Принца?
А.По устата
Б. По бузата
В. По челото
Г. По вулвата

Романтичките биха избрали А. Старите моми (a, реално погледнато, Спящата красавица е точно такава) – Б или В, а лошите момичета – Г. Или не знам, може изобщо да не е в този стереотипен ред и тъкмо старите моми да пожелаят Ергена, пардон Принца да ги събуди с един майсторски извъртян кунилингус. И тук вече си идваме на думата. За кунилингуса – ах, този неземен дар от боговете, с който са се опитали да ни компенсират за мъките от бременността и раждането. Затова и им прощаваме…донякъде.

Сигурна съм, че има читетели, които за първи път попадат на тази дума, защото досега са използвали само по-народното „лиз-близ“ или други цветисти изрази, включващи и наподобяващ женския полов орган по форма и консистенция плод. Затова бързам да попълня тази празнина в речника им като кажа, че терминът е от латински произход и е съчитание от думите cunnis (вулва) и lingere (лизане).

След това лингвистично пояснение се зачудих как да продължа. Мислех да е с биполярното, клонящо към негативно, отношение на мъжете към тази сексуална практика.

Но реших да продължа с някои любопитни факти от далечното минало на човешката цивилизация, когато кунилингусът e бил или задължително блюдо в сексуалното меню à la carte, или стигматизиран като престъпление.

Приветствам ви с добре дошли в „лупанарите“ на Помпей! Не, нищо общо с лопатари или тъпанари. Taка са назовавали бордеите в древния Помпей. Сред останките от унищожения от лавата на Везувей град арехолозите са изровили най-старите писмени доказателства за съществуването на обсъжданата тук сексуална практика, а именно – ценоразписи на стените на бордеите на предлаганите услуги. От един от оцелелите надписи разбираме, че „Маритимус ще излиже вулвата ви за 4 аса“. Идеално, би възкликнала всяка съвременна ценителка на хубавия орален секс – за нищо пари някой строен проститут по плочки те изстрелва в космоса и така не се налага да правиш намеци на гаджето, че и на теб ти харесва някой да е заровил глава между краката ти.

Вижте още: Сексът, когато си с увреждания? Мисията е възможна

NB! Не че не е имало мъже, продаващи сексуални услуги в древен Рим, но за точно този Маритимус историците твърдят, че най-вероятно е бил Маарика и е бил травестит – жена, представяща се за мъж. Обаче и така да е, оргазмът си е оргазъм – независимо от това същество от кой пол се намира от другия му край.

Таоизмът от IV век пр. н. е. особено почита кунилингуса.

Според тази древна китайска духовна практика оралният секс във всичките му форми трябва да се практикува колкото се може по-често, защото така човек удължaва продължитеността на живота си. Според логиката на тези мъдри люде когато слюнката, спермата и еякулационната течност от вагината отиват нахалост, това отслабва организма. Обаче чрез консумацията им човек може да увеличи потентността на своето „чи“, т.е. жизнената си енергия и така да си осигури здраве и дълголетие. Направо си представям как, ако така описаният ефект беше научно валидиран в наши дни, щяхме да се изтрепваме да си поръчваме по заведенията смутита с авокадо и вагинална течност и коктейли с водка и сперма.

Ранното Средновековие в Европа се счита за мракобесен период в много отношения, но особено тежко то се е отразило на жените – те били считани и третирани по-скоро като нечия собственост и обслужващ персонал, отколкото като личности.

Ако ли пък някоя си е позволявала по-фриволно поведение, била набеждава или за вещица или за парясница, а мъжете, които ѝ угаждали на нестандартните сексуални мераци – за престъпници. Резултатът от подобни обвинения никога не бил жизнеутвърждаващ. Малкото писмени източници от тази епоха, в които се споменава кунилингуса, се отнасят именно до издаването на присъди за подобни „противоестествени, блудствени действия на устата“. Наказанието за първо провинение било четири години затвор, а ако те хванат в рецидив – годините стават седем. Фактът, че клирът е бил принуден да налага такива строги нагазания, идва да покаже, че въпреки страха да не си навлекат божия, но най-вече свещеническия гняв хората предпочитали да рискуват, отколкото да се откажат от любимото си занимание в леглото.

Вижте още: Истинските тайни на няколко жени за оргазъм всеки път

В някои култури и до ден днешен се счита, че кунилингусът е мръсен, нехигиеничен и противооестествен, защото не води до възпроизвеждане. В наши дни кунилингусът се счита за чудесна алтернатива на пенетративния секс от онези млади жени, които се страхуват от проникването или пък искат да запазят девствеността си до брака. Разбира се, говорим за техническа девственост, понеже, реално погледнато, кунилингусът е също толкова секс, колкото и фелациото. Казвам това в случай, че все още има мъже, които са убедени, че една свирка от колежката не е изневяра, понеже не се брои за секс.

И като споменах мъжете, искам да се върна към началото на този текст, когато само зачекнах темата за отношението на мъжете към кунилингуса.

Факт е, че някои жени не смеят да си поискат, понеже не знаят как ще реагира партньорът им. Причината е в това, че след като партньорката им направи фелацио, много мъже не са склонни или направо отказват да върнат жеста – било защото ги е гнус (там долу им миришело на херинга, цаца, тон и други риби), или защото им е под достойнството. Фелациото, твърдят подобни екземпляри, се полага на мъжете по право, докато реципрочният акт е неоправдана глезотия от страна на жените. Не може да искаш хем да ти купя тенджера под налягане, хем да те задоволявам с език, мацо. Ти да не си Лайза Минели!

Друго широкоразпространено, но пак погрешно схващане е, че кунилингусът е лесбийска работа, понеже, нали, горките, си нямат пениси – безспорно най-висшето изобретение на майката-природа.

Но понеже не искам да звуча безнадеждно, ще кажа, че все пак има светлина в тунела. И тя не идва от лампата за преглед в гинекологичния кабинет! Мейнстрийм порното в наши дни вече успешно развенчава мита за превъзходството на мъжките над женските гениталии, отделяйки все повече внимание на кунилингуса за сметка на фелациото, както беше по времето, когато порното се правеше изключително от мъже за мъже. И пак благодарение на порното, както и на отворените в сексуално отношение тийнейджърки, все повече момчета, напуснали фазата на пубертета, не изпитват такъв смазващ, близък до клиничения страх, какъвто е тресял техните праотци, при сблъсъка с мистичната вулва. Тя вече не е черната дупка, която безвъзвратно ще ги погълне, ако решат да надникнат в нея.

И веднъж престрашили се да топнат език в този животворен извор (не непременно на Белоногата, че много расистко това), толкова им харесва, че в бъдеще ще се връщат за още, и още, и още. Защото осъзнаването, че си способен да качиш една жена на седмото небе от удоволствие само с помощта на едва десетсантиметров мускулест орган в устаната си кухина, действа на всеки мъж като много по-силен афродизиак, отколкото цяла една купа със стриди.

Вижте още:

10-те най-търсени професии в Tinder