Трудно ви е да свършвате? Вземете нещата в свои ръце!

| от MamaMia |


Обичате ли секса със себе си? Овладяването на изкуството на мастурбацията може да бъде ключът към експлозивен оргазъм, разтреперващ чак до пръстите на краката. А конкретно за жените то означава и възможност да свършват по-често, включително по време на секса с партньора си.

Според ново изследване на Durex сексуално активните жени имат средно до четири пъти по-малко оргазми от сексуално активните мъже. Само 40% от жените постигат оргазъм чрез проникване, което често ги оставя неудовлетворени.

Поручването показва, че почти половината от сексуално активните жени в Обединеното кралство са симулирали оргазъм.

Принципно за жените е по-трудно да достигнат оргазъм по време на сексуален контакт. Затова не е ли време да вземем нещата в свои ръце? Буквално.

Като начало, веществата, които чувствеността и оргазмът освобождават във вашата система, могат да помогнат за повишаване на настроението, за спокоен сън и за облекчаване на стреса. Но извън биохимията, има и още една съществена полза  – откриваме какви действия, докосвания и сценарии ни възбуждат и подобряваме представата си за себе си.

Ако редовно си позволяваме да изпитваме удоволствие в тялото си, това подсъзнателно ни провокира и да се грижим по-добре за себе си и да сме по-мили с кожата, в която живеем.

Самостоятелното удоволствие също може да помогне на жените, навлизащи в менопаузата, като увеличава притока на кръв към областта на таза, повишава възбудата и активира и тонизира вътрешните мускули.

Проучване на Университетския колеж в Лондон дори е установило, че редовната мастурбация може да намали риска от ранно навлизане в менопауза.

Мастурбирането по време на менструация също може да бъде полезно, тъй като химикалите, които се отделят по време на оргазъм, всъщност могат да помогнат за облекчаване на свързаните с менструацията симптоми като главоболие и спазми. Ако се притеснявате от зацапцане, можете просто да поиграете под душа или да си постелете хавлиена кърпа.

А ето и една тайна: Мастурбацията между седем и десет сутринта може да е най-добра благодарение на по-високите нива на хормона тестостерон в тялото по това време…

Ключът към оргазма може да е в клитора – сложната структура, отговаряща за женското удоволствие която се простира дълбоко в тялото, обгръща вагината и уретрата и се разширява към таза.

Много секс експерти вярват, че G-точката – област на няколко сантиметра нагоре от предната стена на вагината – се чувства страхотно за много жени, защото търкането ѝ притиска тези скритите от погледа вътрешни части на клитора.

Можете да експериментирате с различни движения и да установите кои от тях биха ви харесали.

Движете един или два пръста около клитора, в кръг или във формата на осмица. Много жени предпочитат да стимулират клитора си, като го докосват през качулката (пластът кожа, която го покрива), вместо директно да натискат главичката му, което може да се почувства твърде рязко, дори болезнено.

Акцентирайте върху някои конкретни движения, направете ги по-леки или по-интензивни от останалите. Например можете да натиснете малко по-силно, когато стигнете до върха на движението си във формата на осмица.

Създайте си напрежение сами, като заобикаляте или движите ръката си над и около чувствителна гореща точка и само от време на време я докосвате пряко, което ще ви даде особено наелектризиращо усещане.

След като откриете докосването, което ви възбужда най-много, придържайте се към него известно време. Много жени се нуждаят от последователна, продължителна стимулация за кулминация.

Освен с докосванията, можете да разнообразите и с позициите.

Ако лежането по гръб работи за вас, това е страхотно. Но смяната на позата ви може да направи преживяването още по-експлозивно. Можете да опитате да застанете на колене или да легнете по корем, да разтворите широко крака, или да ги държите плътно един до друг.

Някои жени откриват, че промяната на моделите на дишане, когато са близо до кулминацията, може да засили удоволствието им. Това явление има своето научно обяснение.

Вагусът е най-дългият нерв във автономната нервна система на тялото, който контролира „автоматични“ процеси като сърдечния ритъм, кръвния поток и храносмилането. Той играе ключова роля и в предаването на електрически сигнали между шийката на матката, матката и мозъка.

Някои секс терапевти и последователи на тантра твърдят, че коремното дишане, особено съчетано с издаване на звук, може да насърчи оргазма, като „освети“ всички тези взаимосвързани нерви пътеки.

Играйте с текстурата и температурата.

Опитайте да пуснете хладка или топла вода върху вулвата си, докато сте под душа; настройте вентилатор, който да обдухва тялото ви, докато се заигравате със себе си; легнете върху приятна тъкан – космато или копринено одеяло или възглавница и се движите срещу него, докато мастурбирате; и/или се докосвайте през тъканта на панталоните или бельото си.

Изпробвайте мускулни съкращения.

Опитайте да свиете, след което да отпуснете пръстите на краката си, на задните си части, на целите си крака. Може да се почувствате добре да задържите стягането, или пък да се свивате и отпускате в ритъм. Мускулите на тазовото дъно също могат да окажат влияние върху сексуалното удоволствие. Опитайте се да ги пулсирате ритмично, докато се докосвате.

Създайте си атмосфера.

Ще ви е нужна, за да се отпуснете и да не мислите за нищо друго. Подредете бъркотията, оставете работата си настрана и запалете свещ, за да създадете настроение и да изчистите всичко, което може да предизвика безпокойство в ума ви.

Докарвайте се до ръба

Огромен ефект има и сексуалната практика да се довеждате до ръба на оргазъм; да спрете, за да се успокоите за миг, след което да се стимулирате, докато отново приближите ръба. И съответно да повтаряте това неколкократно. Повтаряйте този цикъл на започване и спиране, докато най-накрая си позволите да ескплоадирате от удоволствие. И не забравяйте, бонусът от преживяното е не само в хубавото моментно усещане, но и във факта, че ще познавате малко по-добре нуждите на тялото си и желанията на ума си, което е подобри цялостно вашия сексуален живот!

Вижте още: 

Откъде идва разликата между женския и мъжкия оргазъм