Нова мода сред мъжете – увеличаване на тестиси с филъри

| от |


Поредната небивалица по светя и у нас – все по-често мъже започват да си уголемяват тестисите с филъри. Защо ли?! Оказва се, че по този начин най-свидното им приема доста по-внушителна форма. Процедурата се извършва с обикновените, познати и на нас дамите филъри, с които си уголемяваме устните или скулите. Тази процедура обаче крие и опастности – вече е регистриран смъртен случай на 28-годишен мъж.

Все повече се увеличават пациентите с желание за уголемяване на тестисите. В случая познатите вещества се инжектират в месестата обвивка под кожата на скротума. Процедурата се е практикувала доста рядко досега, но вече все повече клиники я предлагат.

По думите на д-р Джулио Гарафа принципът е същият като при уголемяване на пениса. Той предупреждава желаещите да се сдобият с по-обемни тестиси да се доверяват само на лицензирани лечебни заведения и да избягват услугите на самозванци. „Понякога от срам пациентите загърбват практикуващите лекари и попадат в ръцете на шарлатани, които не спазват хигиенните условия и рискът е много голям. Освен това нелицензираните „козметици“ не използват хиалуронова киселина, колаген или мастна тъкан от тялото на клиента за филъри, а най-екзотични заместители, като силикон, физиологичен разтвор, а понякога и лепило за гуми.“, споделя професионалния си опит специалистът.