Можем ли да спрем да се преструваме, че 69 е супер?

| от Гергана Христова |


Нека бъда честни: разбирам практичността на позата 69. Даваш –  получаваш. Секс срещу секс. Чисти сметки – добри приятели. Но ето какво: не получавам точно това, което искам по този начин. Нито пък мъжът под/над мен.

Като повечето пораснали хора, сме си спечелили правото да се наслаждаваме на оралната любов. Докато на 21 тая работа трябваше да се свърши максимално бързо, защото родителите може всеки момент да нахлуят в стаята, а трябва да бързаме, за да стигнем до съществената част, след 30 вече сме си извоювали привилегията да можем да се отдаваме на орален секс без да бързаме, заявявайки без тревога и нерви от какво имаме нужда и колко дълго имаме нужда от него. Поради този факт ми се струва, че 69 е поза без особен смисъл.

Първо, тя е неудобна, независимо дали си отгоре или отдолу. Няма нищо еротично в този нерелаксиращ вариант на йога позата „котка“. Нито в нездравословното извиване на врата и последвалото напрежение.

Освен това, 69 изисква мултитаскинг, а когато говорим за секс, това е контрапродуктивна концепция. Трудно ми е дори да си сложа спирала на миглите, докато говоря по телефона с директорката на детската градина. Трудно ми е да шофирам и да мисля за текста, който трябва да пиша. Трудно ми е да зареждам миялната и да пуша. Защо, по дяволите, някой би изисквал от мен да отговарям едновременно за собственото си и чуждото удоволствие по едно и също време?

Да седнеш на нечие лице безспорно е готино преживяване, но не и ако непрекъснато трябва да си задаваш въпроса „може ли да диша“ или „ще ме осъдят ли, ако умре“. А ако нямаш възможността да виждаш поне част от въпросното лице, рискът да не улучиш точно натиска нараства и удоволствието ти е прецакано от непрекъснато циркулиращата мисъл „дали пък няма да умре, точно там, точно сега“.

Освен това, наречете ме мързел и марда, но предпочитам оргазмите си, когато съм в поза, готова да ги консумирам без притеснение и други мисли: например – лежейки на гърба си. Да не говорим, че понякога оргазмът изисква сериозна концентрация, която не може да се постигне, ако се разсейваме с други работи.

Когато жените казваме „не спирай“, имаме предвид точно и именно това: не променяй НИЩО в този момент. Нещо, което трудно се получава, ако мъжът се е фокусирал върху собствения си оргазъм.

Така че, нека не се мъчим взаимно. Разнообразието в секса е важно, но удоволствието е по-важно. Животът е прекалено кратък за неудобни пози, които да практикуваме само в името на…самата поза.