Добрите момчета свършват втори

| от MamaMia |


Според традиционното клише за срещите и влюбването, жените мислят с главите и сърцата си, докато мъжете мислят с половата си система. Това, разбира се, са пълни глупости. И все пак едно ново изследване на института Джон Хопкинс потвърждава, че няма такова нещо. То разглежда връзката между достигането до оргазъм и партньорските ни качества.

Според проучването, по-голямата част от щастливо обвързаните мъже притежават голямо количество емпатия, което означава, че повечето момчета биха предпочели да поставят вашите нужди пред своите собствени, включително в спалнята. Точно така — чувствителните мъже са по-добри в леглото.

Така че, дами, човекът до вас заслужава малко повече признание за усилията си в спалнята. Чухте ли, скептици?

Изследователите от Джон Хокпинс са анкетирали 3200 участници. Въпросите са предназначени да измерват автономността, самочувствието и емпатията.

Не е изненадващо, че 87% от мъжете съобщават, че успяват да достигнат оргазъм при различни форми на интимност с партньорката си, в сравнение с 47% от жените. Също така обаче, повече мъже споделят да се стараят да доставят удоволствие на другия човек, в сравнение с жените.

Като цяло, младите мъже са по-склонни от жените да получават удоволствие от действия, чиято цел встъщност е да задоволят партньора. Знаете ли какво означава това? Колкото по-отдаден е мъжът ви в леглото, толкова по-добра ще бъде интимността ви и любовният ви живот. Но не само. Също и отношенията ви като цяло.

Накратко казано, добрите момчета свършват втори.

Изследователите също така измерват удовлетвореността на участниците от нивото на контрол, което чувстват, че имат по време на интимност, и как ги кара да се чувстват. Те базират това на честотата на свършване, както и на цялостното удоволствие от даването и получаването.

Чакай, има още.

Автономията допринася за честотата на интимност, докато по-високото самочувствие е свързано с удоволствието от даването. Обаче нито едно от двете не води до по-добра интимност като цяло. Така че чувствителността на вашия мъж към вашите нужди по същество стартира цикъл на положителна обратна връзка. Това означава, че вашият отговор на неговата щедрост го мотивира да ви угажда отново и отново. И отново.

Вижте още: Скарлет трябваше да имитира оргазъм, а Хоакин Финикс избяга от студиото

Емпатията обаче не означава просто да бъдеш чувствителен. Човек, който лесно се обижда, може да е чувствителен, но не е непременно съпричастен. Истинската емпатия означава да можеш да разбереш и да отговориш на емоциите и гледната точка на някой друг. Така че следващия път, когато се опитате да оцените като мъж някой нов човек в живота си, фокусирайте се по-малко върху неговото перчене и повече върху способността му да слуша и да се отваря.

Вижте още:


Повече информация Виж всички